Mira el reportatge que ha emès l’InfoK del Club Super3 sobre la final del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. També pots mirar, sota aquestes línies, la retransmissió de tota la final, que vam emetre en streaming.

 

El Teatre Nacional de Catalunya ha acollit la final del XIII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. Hi han assistit els 49 alumnes finalistes, de 35 escoles, que havien superat algun dels 55 quarts de final i les 7 semifinals del certamen. Aquest any hi han participat al voltant de 75.000 alumnes de 910 centres educatius de tot Catalunya. Les lectures han estat individuals i col·lectives, sota la mirada d’un jurat format per persones relacionades amb l’ensenyament i la interpretació.

Des del curs 2012-2013, la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya tenen un acord de col·laboració per a l’organització del certamen, en el qual també col·labora l’Obra Social La Caixa. L’objectiu del certamen és fomentar el gust per la lectura entre els més joves a través d’un gran espai de lectura col·lectiva.

Els membres del jurat han estat:

Mònica Pereña, subdirectora general de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament
Xavier Carrasco, director editorial de Text-La Galera
Joan Dausà, cantant i actor
Judit Martín, actriu (Polònia i Crackòvia)
Sam Gutiérrez, actriu i formadora de lectura en veu alta

×