El segell del Grup Enciclopèdia, :Rata_, publicarà en català el proper 13 de novembre la novel·la ‘Cos’, de la polonesa Olga Tokarezuk, que ha estat guardonada amb el premi Nobel de Literatura 2019, juntament amb l’escriptor austriac Peter Handke.

‘Cos’ és un sorprenent viatge arreu del món, retrobant personatges històrics i fets insòlits, que ens van fer veure d’una altra manera el cos humà.

Una novel·la construïda d’històries narrades per una dona viatgera, optimista, generosa i fascinada per histìories inquietants. A ‘Cos’ trobem a les germanes Chopin, creuant Europa amb el cor del compositor en un pot; coneixem l’anatomista holandès Philip Verheyen, descobrint el tendó d’Aquil·les fent-se una dissecció a la pròpia cama; o trobem una secta religiosa, els bieguni, que obliga els seus adeptes a moure’s constantment.

Tot plegat és una monumental reflexió sobre le cos humà. Els arguments s’acumulen, nous personatges apareixen contínuament i, pàgina rere pàgina, l’enginyosa prosa de Tokarczuk aconsegueix sorprendre’ns i emocionar-nos. ‘Cos’ ha estat comparada amb la literatura de W.G. Sebald.

Nascuda a Siciília el 1962, Olga Tokarczuk és una de les autores poloneses més respectades i de més èxit. Activista i poeta, és autora de nou novel·les i dues col·leccions de narracions breus. Tokarczuk va ser osicòloga clínica, feina que va deixar en descobrir que, segons ella confessa, era “força més neuròtica que els meus pacients”.

2018 Man Booker International Prize.

“Una magnífica escriptora”, Svetlana Aleksiévitx, guanyadora del premi Nobel.

 

×