La Fundació Enciclopèdia Catalana ha aconseguit recollir 15.000 donacions de 99 euros des que es van iniciar l’any 2018. Aquestes donacions, que són desgravables, permeten potenciar les activitats que fa la Fundació, entre les quals destaquen el manteniment del portal enciclopèdia.cat, el Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta i alguns dels principals premis literaris en llengua catalana.

Enciclopèdia.cat és el portal del Grup Enciclopèdia que ofereix informació de referència, actualitzada i de qualitat, de tipologia diversa: anuaris, atles, cronologies, estadístiques, diccionaris de la llengua, diccionaris bilingües, enciclopèdies, grans obres temàtiques i articles de divulgació científica. Tot aquest conjunt d’informació representa 900.000 articles de 46 obres, d’àmbits molt diversos com l’art, l’economia, l’esport, el folklore, la geografia, la història, la llengua, la música, la natura i la tecnologia, entre d’altres.

Per la seva banda, el Certamen de Lectura en Veu Alta se centra en un dels objectius principals de la Fundació, el foment de l’hàbit lector i la preservació i l’impuls de la llengua i la cultura catalanes. El Certamen permet fomentar la lectura en llengua catalana entre els estudiants.

La Fundació també participa en els principals premis literaris de la Nit de Santa Llúcia: el premi Sant Jordi de novel·la (que durant tres anys ha publicat el segell Enciclopèdia), el Joaquim Ruyra de narrativa infantil (publicat per la Galera), el Folch i Torres de novel·les per a nois i noies (la Galera), el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions.

×