Amb l’objectiu d’obrir Univers a noves sensibilitats, l’escriptor Jordi Puntí s’ha estrenat com a editor convidat d’aquest segell editorial del Grup Enciclopèdia. Ho ha fet amb la novel·la Això és plaer, de l’escriptora nord-americana Mary Gaitskill. Al llarg d’aquest any i del pròxim Puntí escollirà quatre títols anuals perquè siguin publicats per Univers.

Això és plaer és una història que s’aproxima a les complexitats de l’assetjament sexual, la responsabilitat moral que implica i els límits de la lleialtat. Al pròleg, Puntí destaca que Gaitskill és “una de les veus més destacades de la literatura que creix des de la llavor experimental de la generació beat, i que des d’un principi troba un terreny adobat en la disbauxa moral i econòmica de la societat americana en els anys vuitanta de el segle XX”.

Amb traducció de Mar Vidal, la novel·la està protagonitzada per Quin i Margot, que porten vint anys d’amistat, fins que un dia Margot intentarà entendre la naturalesa dels actes que ha realitzat Quin, així com el mal que les seves accions han provocat i la lleialtat que mereix.

×