Hem demanat a Àlex Broch, professor universitari i director de la Història de la literatura catalana, d’Enciclopèdia Catalana, que ens expliqui quina relació va tenir el recentment desaparegut professor Joaquim Molas amb el Grup Enciclopèdia Catalana:

“Joaquim Molas havia col·laborat diverses vegades amb Enciclopèdia Catalana. Per exemple, en el llibre il·lustrat Les metamorfosis de Barcelona, de la col·lecció «Imatges de Barcelona», amb text seu i fotografies de Pilar Aymerich. En aquesta obra ressegueix les transformacions que, en tots els àmbits, ha viscut la ciutat de Barcelona en les darreres dècades”.

“Sens dubte, l’aportació més important va ser la publicació d’una nova edició de les obres de Jacint Verdaguer, en quatre volums i amb el títol genèric de «Totes les obres de Jacint Verdaguer»”.

“Els quatre volums d’aquesta nova i darrera edició de les obres de Jacint Verdaguer, adreçades a tots els públics, van ser publicades per l’editorial Proa i van ser possibles gràcies a la col·laboració i la signatura compartida entre Molas i Isidor Cònsul, director editorial de Proa aquells anys. Els quatre volums són: Prosa; Poemes llargs/Teatre; Poesia 1 i Poesia 2. Tots quatre es van publicar entre els anys 2002 i 2006″.

Molas era un verdaguerià, i Verdaguer era un dels seus principals centres d’interès i recerca, com bé mostra el fet de ser l’autor que signa l’article del poeta de Folgueroles a la Història de la literatura catalana (Riquer-Comas-Molas).

Us suggerim la lectura de l’entrada sobre Joaquim Molas a Enciclopèdia.cat.

×