L’autora de literatura infantil Irene Verdú (Oliva, la Safor, 1973) ha estat guardonada amb el Premi Emili Teixidor per a primers lectors atorgat per La Galera en la seva segona edició. Divertit, lúdic i imaginatiu, el conte Embolic a la Biblioselva, il·lustrat per César Barceló, ens presenta la fauna bibliòfila de la Biblioselva a tot color per explicar als joves lectors com funciona una biblioteca.

El jurat, format per la directora de La Galera Pema Maymó, la periodista de La Vanguardia Antònia Justícia, l’escriptora Anna Canyelles, la llibretera Fe Fernández i l’escriptora i editora Laura Espot, ha premiat Verdú per “haver creat una història fresca i alegre, per convertir un indret simbòlic conegut per tots els lectors -com és una biblioteca- en un espai de diversió memorable i per l’aportació lúdica a través del llenguatge i la repetició”.

Embolic a la Bioblioselva explica la història de la senyoreta Zebra, a qui li encanta ser bibliotecària: és tan bonic treballar envoltada de llibres! Tot i això, vol agafar-se unes merescudes vacances i necessita algú que l’ajudi en la seva tasca. Un rere l’altre, els animals interessats aniran desfilant per la Biblioselva i provocant més d’un daltabaix! Com pot ser tan complicat trobar el candidat ideal?  

Irene Verdú (1973) va néixer a Oliva. Autora de literatura infantil, compagina l’escriptura amb la seva feina al Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, dues activitats que es complementen i s’enriqueixen mútuament. Personatges i criatures de tota mena recorren la seva llarga bibliografia de contes i àlbums il·lustrats. Amb Embolic a la Biblioselva, Verdú escriu sobre un tema que tenia moltes ganes d’explorar: el funcionament d’una biblioteca.

La segona edició del Premi Emili Teixidor

La directora de la Galera, Pema Maymó, lliura el premi Emili Teixidor a Irene Verdú

Amb el premi Emili Teixidor, La Galera posa en valor les novel·les per a primers lectors, que engloben la franja d’edat dels 5-7 anys, i que sovint són les primeres lectures que els infants fan sense dependre d’un adult.

En la seva primera edició, el guardó va premiar El concert més animal d’Anna Fité, una història esbojarrada i tendra sobre l’amistat i l’instint de supervivència.

L’import del premi és de 2.500 euros. L’obra es publicarà en català, castellà i valencià. L’editorial també gestionarà els drets de traducció de l’obra en altres llengües i l’inclourà dins del Pla Lector, adreçat a tots els centres educatius de Catalunya.

Amb el premi Emili Teixidor, són tres els premis de literatura infantil i juvenil que atorga La Galera: el premi Josep M. Folch i Torres de novel·la per a nois i noies d’entre 8 i 12 anys i el premi Joaquim Ruyra de novel·la juvenil, tots dos lliurats La Nit de Santa Llúcia.  

×