La Galera, segell editorial del Grup Enciclopèdia especialitzat en literatura infantil i juvenil, impulsa un nou premi literari de novel·la per a primers lectors, que portarà el nom d’Emili Teixidor. Amb el guardó es reconeixerà un text original i inèdit, destinat a lectors entre els 5 i 7 anys, amb una extensió mínima de 10.000 caràcters i una extensió màxima de 30.000.

Ester Pujol, directora editorial de la Galera, explica que s’ha escollit el nom d’Emili Teixidor perquè “l’autor de Roda de Ter ha esdevingut un clàssic modern de la literatura infantil i juvenil i perquè un dels seus objectius com a pedagog era encomanar el plaer de la lectura entre els més joves”. Aquest també ha estat sempre un dels objectius principals de la Galera, editorial que ja publica el premi Folch i Torres i el premi Joaquim Ruyra.

Amb el premi Emili Teixidor, la Galera vol posar en valor les novel·les per a primers lectors, que engloben la franja d’edat dels 5-7 anys, i que sovint són les primeres lectures que els infants fan de forma  independent, sense dependre d’un adult.

L’import del premi serà de 2.500 euros. L’obra es publicarà en català i, si s’escau, en castellà. L’editorial també gestionarà els drets de traducció de l’obra en altres llengües i l’inclourà dins del Pla Lector, adreçat a tots els centres educatius de Catalunya. El període de recepció d’originals estarà obert fins el 22 de desembre -data de naixement de l’escriptor- d’enguany. El jurat estarà format per diversos experts de literatura infantil i l’anunci del nom del guanyador es farà de forma simultània a la publicació del  llibre, coincidint amb la Setmana del Llibre en Català del 2020.

A la Galera, Emili Teixidor havia publicat Dídac, Berta i la màquina de lligar boira (premi Folch i Torres 1968). Precisament aquest és un dels llibres que forma part de la col·lecció ‘El grumets de la Galera’, publicada el passat mes de març, i que ha tornat a portar a les llibreries alguns dels clàssics de la literatura infantil catalana en edició facsímil. Ara la Galera també vol recuperar L’amiga més amiga de la Formiga Piga, un dels títols infantils més emblemàtics d’Emili Teixidor. La seva publicació està prevista per a l’estiu del 2020.

×