L’assassí que va somiar amb un lloc al cel, de Jonas Jonasson, no és només una obra del triomfador absolut de Sant Jordi els anys 2012 i 2014, sinó un dels llibres inaugurals de Catedral. Dins de la campanya de promoció, una colla de llibreters, periodistes i editors van viatjar a les terres gelades de Gotland, Suècia, del 18 al 20 de gener del 2016 per brindar pel llibre i conèixer en persona l’autor.

Jonasson viu en una casa aïllada al centre de l’illa de Gotland, a mitja hora en cotxe de Visby, la capital de la regió, una ciutat medieval encantadora envoltada de muralles arran de mar i, en aquella època de l’any, totalment glaçada.

Jonas Jonasson Catedral

Abrigats i amb roba tèrmica, l’expedició va anar a conèixer un dels autors més llegits del món al lloc on ha creat alguns dels seus millors personatges, una casa típica de la regió de Gotland, amb una cuina antiga de llenya, terra de fusta i una xemeneia càlida i acollidora, i envoltada de camps de conreu i de boscos, totalment blancs per la neu, que no va parar de caure durant tot el viatge. El graner, a quatre passes de la casa, que Jonasson ha convertit en un estudi espectacular, va ser el refugi dels expedicionaris durant l’estona que l’autor es trobava amb la premsa per fer les entrevistes a la cuina, el lloc típic de reunió suec que, a més, va resultar ser la peça més càlida de la casa.

Gotland és una de les illes més turístiques de Suècia, amb 60.000 habitants que durant l’estiu es converteixen en 600.000, amb un passat medieval i víking que vam poder conèixer al Museu de Visby. Una altra de les atraccions de l’illa és la petita Fårö, al nord, el lloc on Ingmar Bergman va decidir instal·lar-se per crear les seves obres mestres. Avui, la casa on va viure i el petit cinema que hi va construir s’han convertit en un museu on els amants del setè art de tot el món viatgen en processó per retre homenatge a l’autor d’El setè segell.

En definitiva, un viatge tan aventurer com literari, que va resultar una peça imprescindible per convertir L’assassí que va somiar amb un lloc al cel en el gran llibre de Sant Jordi.

Lassassi que va somiar amb un lloc al cel

Entrades relacionades:
L’assassí que va somiar amb un lloc al cel, de Jonas Jonasson i primer títol de Catedral, arriba a les llibreries
Recull de premsa del llançament de L’assassí que va somiar amb un lloc al cel

×