Ester Pujol s’incorpora al Grup Enciclopèdia Catalana com a nova Directora Editorial de la Divisió de Llibreries. Amb l’entrada de Pujol, Enciclopèdia Catalana vol fer un pas endavant, reforçant les seves línies tradicionals d’edició ja existents (La Galera, :Rata_, Bridge, Catedral i Enciclopèdia) i creant-ne de noves, tant en l’àmbit de la ficció com la no ficció, assaig i poesia, amb l’ambició de buscar nous lectors i contribuir a ampliar l’oferta de la producció cultural catalana.

La trajectòria de Pujol sempre ha estat vinculada a l’edició. Es va iniciar a Columna i ha estat directora editorial del Grup 62. En els darrers anys ha treballat com a assessora i editora externa per a grans grups com Penguin Random House i per a altres editorials, entre les quals Comanegra i Sembra Llibres.

El president del Grup Enciclopèdia Catalana, Xavier Cambra, destaca que “amb aquesta incorporació, el Grup fa una clara aposta per penetrar de forma decidida en el mercat del llibre en català”.

Cal recordar que el Grup Enciclopèdia Catalana coeditarà amb Òmnium Cultural el Premi Sant Jordi durant els tres propers anys i, en aquest sentit, el Director General del Grup, Joan Abellà, apunta que “estem treballant per arribar a més lectors arreu dels Països Catalans i per ser un referent en el panorama del llibre en català. L’entrada d’una professional amb l’àmplia trajectòria d’Ester Pujol demostra la nostra voluntat de créixer amb noves propostes editorials i estratègies dins el món del llibre”.

Des dels seus inicis als anys seixanta, Enciclopèdia Catalana està compromesa com a institució cultural a dotar la societat de continguts arrelats al país però amb vocació universal i a donar suport als nostres autors a través de la cura en l’edició, la visibilitat i la recerca d’un públic ampli. Tot, amb la voluntat de conjuminar veus de sempre i autors nous, i explorant tota mena de gèneres.

Recull de premsa

×