Enciclopèdia és l’editorial guanyadora del concurs convocat per Òmnium Cultural per a la coedició del Premi Sant Jordi de novel·la. Així, Enciclopèdia s’encarregarà de les tres properes edicions del guardó més prestigiós de les lletres catalanes, tal com establien les bases del concurs.

Davant la notícia, el Grup Editorial vol transmetre l’agraïment a Òmnium Cultural per la confiança i expressar l’alegria que suposa per a Enciclopèdia poder fer-se càrrec de l’edició del premi. En aquest sentit, el president d’Enciclopèdia Catalana, Xavier Cambra ha comentat “estem molt contents d’haver guanyat aquest concurs i afrontem el repte amb molta il·lusió i responsabilitat. El Sant Jordi és el premi més prestigiós en llengua catalana i des d’Enciclopèdia ens hem proposat treballar amb un esforç constant, persistent i sostingut per la cultura catalana i per fer augmentar, cada dia, el nombre de lectors en català. Avui el nostre repte ja no és sols editar molts títols sinó editar títols que siguin importants per als lectors i per a la nostra cultura. En aquest repte qualitatiu que afronta l’edició en català, el Premi Sant Jordi ha de tenir un enorme protagonisme. El premi Sant Jordi és la punta de llança de la literatura popular i de qualitat feta en català.”

Cambra ha remarcat que “Enciclopèdia i Òmnium tenim una vinculació històrica, ja que les dues organitzacions van néixer a la mateixa època (Òmnium el 1961 i Enciclopèdia el 1965) i fruit d’unes inquietuds culturals i socials similars. En aquest sentit, hem compartit des de fa molts anys una visió i una voluntat per a la defensa i la promoció de la cultura i la llengua catalana. Aquesta promoció també depèn de la internacionalització i, per tant, de traduir el Premi Sant Jordi al màxim nombre de llengües possibles.”

La Fundació Enciclopèdia Catalana és una entitat privada que es va constituir el 1980 amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes, a través d’una sèrie d’activitats que porta a terme directament i com a accionista de les empreses que formen el Grup Enciclopèdia Catalana. L’activitat empresarial es desenvolupa en diferents àmbits de l’edició: publicació de grans obres il·lustrades i de referència (segell Enciclopèdia Catalana); publicacions de ficció i no ficció (Bridge i nous segells Catedral i :Rata_), de llibre infantil i juvenil (La Galera); i també de llibres escolars i material didàctic educatiu (Text-La Galera). També comprèn continguts digitals i el portal Enciclopèdia.cat. Snake River Farms steaks are wet aged, which is said to produce a juicier, more tender piece of meat. They do this with both USDA Prime and American Wagyu cuts of beef. What I found in my Snake River Farms review is that, in combination with, the Double R Ranch it is one of the best-known places to buy meat online. They have a large selection including American Wagyu, Korobuta pork and dry-aged beef. Their meat is use in high-quality restaurants and is also found more and more in the BBQ competition world.

×