L’Aula Màster de la UPC ha acollit la presentació del Diccionari de física, accessible en línia i elaborat conjuntament per la UPC, el Termcat i Enciclopèdia Catalana.

Aquest diccionari, en el qual han col·laborat la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Torrens-Ibern, aplega i defineix més de tres mil termes dels següensts àmbits de la física: mecànica, termodinàmica, electromagnetisme, òptica, relativitat, física quàntica, física de partícules, física nuclear, física atòmica i física de la matèria condensada. També inclou un bloc dedicat a la física de la Terra i l’espai i un de dedicat a la física mèdica.

Diccionari de la física

A l’acte de presentació hi han participat Maribel Rosselló, vicerectora de Política docent de la UPC; Jordi Bover, director del Termcat; Albert Bramon, catedràtic de Física teòrica de la UAB; Marc Sagristà, cap d’edicions d’Enciclopèdia Catalana, i el doctor en Ciències físiques per la UB Manuel Moreno, que ha pronunciat la conferència “Física i literatura, quelcom més que fórmules i paraules”. 

×