El Grup Enciclopèdia va participar dijous 18 de novembre a l’Assemblea anual de la Comunitat Ris3cat Media, formada per les empreses i organitzacions del sector cultural que participen en algun dels 8 projectes impulsats per aquesta comunitat. Un d’ells és el projecte PICAE, del quan forma part el grup, com podeu veure al minut 0.55 d’aquest vídeo, i que està treballant en el desenvolupament de dos recomanadors de continguts pilots, un en el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i un en el cas d’enciclopèdia.cat.

El projecte PICAE (Publicació Intel·ligent de Continguts Audiovisuals i Editorials) es proposa fer un salt qualitatiu en l’estat de l’art de la recomanació de TV i continguts editorials. Està analitzant models innovadors de recomanació de continguts audiovisuals i editorials amb un doble objectiu:

  • Millorar l’experiència d’usuari basada en el seu perfil i el seu entorn i, per tant, la seva satisfacció i fidelització.
  • Millorar l’índex de consum digital d’aquests continguts, en base a identificar els productes que demanden aquestes noves formes de consum i com s’han de produir, distribuir i promocionar per respondre a les necessitats d’aquest mercat emergent.

En el projecte, impulsat i coordinat per Eurecat, hi participen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el diari ARA, la Universitat de Barcelona i les empreses BMAT, Nextret i Rebold.

Ris3cat Mèdia, és  una  agrupació  d’empreses i d’agents que impulsa un pla d’actuacions d’R+D+i en l’àmbit sectorial de les industries culturals i basades en l’experiència. Està integrada per empreses i entitats de les indústries culturals i creatives (ICC) i del  sistema de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) de Catalunya que van començar a treballar conjuntament el 2015. A finals del 2019, la Comunitat va obtenir el cofinançament d’ACCIÓ per impulsar el seu pla d’actuacions durant el període 2020 – 2023. Amb les seves activitats, la Comunitat vol contribuir a situar Catalunya com referent internacional en el desenvolupament d’estratègies d’impuls de la innovació basada en la intersecció de ciència, tecnologia, creativitat i societat.

×