El director general del Grup Enciclopèdia, Joan Abellà, és, des de l’1 de gener, nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, EDITORS.CAT, agafant el relleu de la Directiva presidida per Montse Ayats entre el 2016 i el 2020, i per Joan Sala el 2021.

Joan Abellà és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i va completar el Programa de Desenvolupament Directiu d’ESADE. A més, compta amb diverses titulacions d’ESADE i IESE en gestió cultural, coaching directiu i màrqueting digital.

Expert en gestió d’equips i talent dins el món de la cultura, Abellà, com a assessor legal, ha treballat a la Filmoteca de Catalunya, l’Espai de Dansa i Música i l’Auditori i ha dirigit institucions de pes com el Poble Espanyol de Barcelona, el MACBA o la Casa Vicens de Gaudí. A més, ha exercit diferents responsabilitats a entitats com Barcelona Turisme, la Fundació Tot Raval, Òmnium Cultural, el Centre Unesco de Catalunya i el Club de Cultura TR3C.

Ha estat membre del grup de reflexió Catalunya 2022. Reset. Crida per reactivar el país. És director general del Grup Enciclopèdia, tresorer i secretari de la Fundació Joan Brossa i patró de la Fundació  Bofill.

×