Antoni Subira ClausAntoni Subirà i Claus, actual president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, ha mort a Premià de Mar a l’edat de 77 anys.

En conèixer la trista notícia, Albert Pèlach, director general d’Enciclopèdia, ha volgut destacar que “ha estat una sort tenir Antoni Subirà com a president de la FEC aquests anys. Més enllà de la seva vàlua humana, la seva lucidesa i el seu ampli coneixement del món de la gestió d’empreses ha estat d’un gran valor per a Enciclopèdia en un moment de reptes per al món editorial i la gestió cultural en general. Ens ha aportat una visió oberta i moderna, i ens ha estimulat a innovar i a cercar nous mercats per a les nostres obres. El trobarem a faltar”.

Des del seu nomenament com ha president de la FEC, el gener del 2016, Subirà va transmetre sempre als empleats confiança en el futur “perquè Enciclopèdia exerceix una funció cultural molt important per a un país com el nostre”. Ho va reiterar recentment, durant el brindis de Nadal amb els treballadors.

Pare de tres fills i avi de quatre nets, Subirà era patró de la Fundació Enciclopèdia Catalana des del juliol del 2010. Doctor enginyer industrial per la ETSEIT de Terrassa, màster en Ciències pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i professor emèrit de Direcció financera de l’IESE, va ser diputat per CiU al Parlament durant les quatre primeres legislatures, conseller d’Indústria i Energia del 1989 al 1996 i conseller d’Indústria, Comerç i Turisme del 1996 al 2002. Després de l’etapa com a polític es va reincorporar a l’IESE.

×