Aquest any celebrem el 50è aniversari de l’Enciclopèdia catalana i, per extensió, de l’actual Grup Enciclopèdia Catalana.

Enciclopèdia Catalana, SA es va crear el 29 de desembre de 1965, com a empresa filial d’Edicions 62, per desenvolupar el projecte de la Gran enciclopèdia catalana. El primer fascicle va veure la llum tres anys més tard, i la publicació en volums va començar el 1969.

Durant aquests 50 anys l’empresa ha crescut i ha esdevingut un grup editorial i un referent per a l’edició en català. Mirada amb perspectiva, la història ha estat fascinant, globalment una història reeixida, però sobretot una història única i probablement irrepetible.

Algunes de les persones que van participar en la seva creació destaquen unànimement el caràcter col·lectiu de la feina feta, iniciada en una època heroica per a la llengua catalana; aquest caràcter és palès tant en la quantitat de col·laboradors que ha tingut l’empresa al llarg dels anys com en el nombre de persones que, en algun moment, han aportat recursos econòmics per tirar endavant. Des de la constitució de la Fundació, el 1980, l’empresa ha administrat i fet créixer el seu patrimoni.

Un aniversari com aquest no es pot deixar passar sense més ni més: cal celebrar-lo i aprofitar-lo per reivindicar-nos com a empresa singular que té un passat il·lustre i un futur encara per escriure. Per això està previst que la celebració culmini el 3 de desembre amb un acte públic al Palau de la Música, amb l’espectacle Llum de paraula.

Volem agrair a tots els nostres subscriptors, col·laboradors i proveïdors que ens hagin acompanyat i ens acompanyin en aquest camí.

×