Llibres Digitals

GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: EPUB
MIDES: 0 x 0 cm.
PÀGINES: 200
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375484
PREU: 8.64€ / 8.99€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021


COMPRAR

Maria Fúlvia Nicolàs Tolosa

Zugunruhe
Anhel de Nord

Sinopsi

Zugunruhe és molt més que el relat d'un viatge a les regions més fredes del planeta. És un viatge físic, de moviment d'un punt a un altre, o d'un punt a molts punts, però també és un viatge en el temps, cap al passat ­records de joventut, la relació de l'autora amb el seu pare, de com aquest li va inculcar la dèria septentrional­, i cap al present, a través d'en Jan, el seu fill petit de disset anys, i el present viatge. Cada any tots dos comparteixen un viatge, i cada any la Fúlvia descobreix un nou Jan. És en aquests viatges quan la vida, potser, se sent més viva i canviant.

Zugunruhe és la paraula alemanya (Zug: «moviment», «migració» i Unruhe: «agitació», «ansietat», «inquietud») que descriu el comportament instintiu en els animals abans d'emigrar, especialment en les aus. Una urgència interior que les empeny a batre les ales, canviar els patrons de gana i de son i bellugar-se nerviosament fins que arriba el dia, no saben per què, que emprenen el vol. És aquest sentiment el que ha volgut expressar Fúlvia Nicolàs en el seu llibre.

Sobre l'autor

Fúlvia Nicolàs (Barcelona, 1964) és periodista i llicenciada en psicología. Treballa a TV3, on ha estat reportera als serveis informatius i ha dirigit diversos programes. Mare de dos fills, ha escrit una novel·la, Tres hiverns a Londres, i nombrosos articles i reportatges. S'estima els ocells, sobretot els marins, i quan ve l'estiu necesita acompanyar-los en la seva migració al nord. Del seu pare va heretar un somni: viure a l'Àrtic.


×