Llibres Digitals

GÈNERE: Poesia
ENQUADERNACIÓ: EPUB
MIDES: 0 x 0 cm.
PÀGINES: 0
IDIOMA: Català
EAN: 9788424646509
PREU: 4.95€ / 5.99€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2013


COMPRAR

Joan Maragall

Visions & Cants

Sinopsi

Lectura obligatòria de Batxillerat. Una de les obres més importants de Joan Maragall en una versió adaptada als estudiants de batxillerat que inclou introducció, bibliografia, notes i proposta didàctica, a càrrec de Ferran Gadea i Gambús.

Visions & Cants (1900) és el segon llibre de poemes de Joan Maragall i s'ha considerat, amb el anys, un dels exemples més paradigmàtics de la poesia modernista d'arrel vitalista. S'hi recullen poemes basats en mites autòctons com "El comte Arnau", d'altres que representen la col·lectivitat a través de la cançó, com el "Cant de la Senyera", i d'altres que palesen les tensions entre Catalunya i Espanya, com "Oda a Espanya".

Ferran Gadea i Gambús (Barcelona, 1950) és catedràtic de llengua i literatura catalanes (IES Maragall, Barcelona) i professor de la Universitat de Barcelona. Ha realitzat nombrosos cursos adreçats a la formació del professorat i ha estat coordinador i professor de didàctica del CAP de Filologia catalana UB (1986-2009). És autor de Literatura catalana medieval (1986) i, juntament amb A. Freixes, de Literatura universal (2002). També ha col·laborat en diversos manuals de literatura catalana adreçats al batxillerat. Ha treballat sobre textos medievals i de literatura moderna, de manera especial sobre Joan Salvat-Papasseit.

Sobre l'autor

Joan Maragall i Gorina (Barcelona 1860-1911) és la figura intel·lectual més sòlida del Modernisme. Ho va ser com a poeta i com a pensador, i amb projecció entre la burgesia. Va intervenir en la vida pública amb responsabilitats ciutadanes, va mostrar preocupació per la llengua i compromís amb el país. Amb la seva poesia va crear un imaginari nacionalista (el comte Arnau, Joan Garí, Serrallonga) i va dotar d'himnes el país (Cant de la Senyera, L'Empordà). A més de poesia, també va escriure assaig d'interès ideològic, cultural i polític i va desenvolupar una gran tasca com a traductor.

També podria interessar-te

Bruna

Jaume Cela, Xavier Cela

Més informació


×