Llibres Digitals

GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: EPUB
MIDES: 0 x 0 cm.
PÀGINES: 296
IDIOMA: Català
EAN: 9788417868390
PREU: 8.64€ / 8.99€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2020

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Àngel Casas

Sidonie té més d'un amant

Sinopsi

Àngel Casas, una icona de la televisió dels anys 80 i 90, ens convida a entrar al món de la seva infància i joventut a través de la mirada d'un fotògraf de prestigi internacional.

Sidonie, la cançó que cantava Brigitte Bardot a la pel·lícula de Louis Malle Vie privée, marca el despertar sexual de Max Morrison, el fill d'un músic americà de jazz de pas per Barcelona i una prostituta del barri de Sants, que amb els anys s'ha convertit en un fotògraf de fama mundial. L'escandalós secret que guarda la feina clandestina del seu mentor, Gerard Lambert, fotògraf de bodes i comunions al barri, durant els anys més grisos del franquisme, l'obsessionen fins al punt de dedicar-li una exposició en el decurs del Fòrum de les Cultures del 2004. Però fins i tot la moderníssima Barcelona post-olímpica mostrarà no estar preparada per al desconegut i insospitat Sants que mostren les fotografies.

«Gran conversador, Àngel Casas encara escriu millor que parla.» Albert Om, Ara

«Àngel Casas retrata els usos i costums d'una època, les diminutes misèries i les microscòpiques esplendors de la condició humana». Ponç Puigdevall, El País

«Àngel Casas sap escriure sobre petites i grans misèries amb un somriure. I és contagiós.» Estanislau Vidal-Folch

Sobre l'autor/a

Àngel Casas (Barcelona, 1946) és periodista. Ha publicat dues novel·les, Fred als peus (2002) i L'home a qui se li precipitaven els esdeveniments (2005). També és l'autor de l'assaig L'esperit del vi (2004), el recull d'entrevistes i les seves circumstàncies Memòries d'altres (2008), el cançoner ¿Nadal? No, gràcies (2018) i un recull de contes, Carta d'una desassossegada (2019). Entre la gran quantitat de guardons que ha rebut durant la seva carrera, destaca la Creu de Sant Jordi l'any 2007. Amb Fred als peus l'autor va iniciar una trilogia que té en el barri de Sants el seu eix vertebrador. Sidonie té més d'un amant és el segon títol d'aquest projecte literari.

Tornar al catàleg

×