Llibres Digitals

GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: EPUB
MIDES: 0 x 0 cm.
PÀGINES: 408
IDIOMA: Català
EAN: 9788417868239
PREU: 8.64€ / 8.99€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2020


COMPRAR

Ivy Compton-Burnett

Pares i fills

Sinopsi

Una excel·lent demostració de la mestria tècnica d'Ivy Compton-Burnett.

L'Eleanor i en Fulbert Sullivan viuen amb els seus fills en una enorme casa del camp pertanyent als pares d'en Fulbert, Sir Jesse i Lady Regan. Sir Jesse envia en Fulbert, el seu únic fill, a un viatge de negocis a Amèrica del Sud. Aviat arriba la notícia de la mort d'en Fulbert, i el seu marmessor, en Ridley Cranmer, planeja un matrimoni apressat amb l'Eleanor. Però de veritat ha mort en Fulbert? I quin és el misteri que envolta els Marlow, que en una relativa pobresa viuen al costat de la gran propietat de la família?

Farcit d'escenes divertides i un final rodó, Pares i fills és la introducció perfecta a l'univers narratiu de l'autora: un món tancat d'intenses relacions familiars, un retrat de la classe alta victoriana tardana, diàlegs que descobreixen una normalitat no parlada i, a vegades, impensable, revelacions fosques que sorgeixen de diàlegs d'una gran subtilesa.

«Ivy Compton-Burnett és el màxim exponent de novel·lista anglès, també la més singular i provocadora». Giorgio Manganelli

«Ivy Compton-Burnett i Evelyn Waugh són escriptores que no necessiten estar de moda, i que dominen com ningú l'art de sobreentendre a l'anglesa. Educades i ferotges, subtils i consistents, de diversió assegurada. No es pot demanar més». Carlos Pujol

Sobre l'autor

Ivy Compton Burnett (1884-1969) va ser la setena de dotze fills d'un reconegut metge homeopàtic de la ciutat de Londres. Va ser educada a casa fins els 14 anys, i escolaritzada més tard, abans d'entrar a estudiar lletres i humanitats a la Royal Holloway College de la Universitat de Londres. Finalitzats els seus estudis, tornaria a la casa familiar, on ensenyaria els seus quatre germans més petits. Viuria amb la seva família fins als 28 anys, moment en què començaria a compartir un pis amb la seva amiga Margaret Jourdain.

Una vida familiar especialment tràgica, va servir a l'autora com a marc de fons de gran part de la seva obra narrativa. Els seus llibres parlen de diners, poder, estatus social, incest, adulteri, assassinat i homosexualitat. Per tema i tractament tècnic, les seves històries anticipen una nova manera de novel·lar.

Algunes de les seves obres ocupen una posició destacada en la producció literària en anglès del segle XX.


×