Llibres Digitals

GÈNERE: Teatre
ENQUADERNACIÓ: EPUB
MIDES: 0 x 0 cm.
PÀGINES: 0
IDIOMA: Català
EAN: 9788424646493
PREU: 4.95€ / 5.99€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2012


COMPRAR

Àngel Guimerà

Maria Rosa

Sinopsi

Lectura obligatòria de Batxillerat. Un clàssic del nostre teatre en una versió editada i anotada per als estudiants de batxillerat.

Maria Rosa (1894) és un drama social i amorós, ambientat en la classe obrera, que forma part del cicle més reeixit d'Àngel Guimerà, al costat de Terra baixa i La filla del mar. És una obra determinant d'Àngel Guimerà en la creació d'un model dramàtic propi i, alhora, és el drama que arrodoneix la seva aproximació al realisme. Hi trobem una síntesi entre la visió realista / naturalista, que reforça la sensació de «veritat», i la dimensió tràgica, que accentua el caràcter simbòlic dels protagonistes i dels elements que els envolten. La pervivència de Maria Rosa en l'escena constata la seva consideració d'obra clàssica i canònica del teatre català.

Aquesta edició voldria assajar una lectura aprofundida de l'obra donant protagonisme als aspectes més relacionats amb el llenguatge teatral. Conté una introducció, notes i una proposta didàctica a cura del professor Anton Carbonell.
Anton Carbonell és catedràtic i professor de llengua catalana i literatura a l'institut Castellar, de Castellar del Vallès. Ha publicat diversos manuals de literatura catalana (Mirada, per a primer de batxillerat, és l'últim) i edicions d'obres d'Àngel Guimerà (Maria Rosa, Terra baixa, Mar i cel) i de Josep Maria Benet i Jornet (El somni de Bagdad).

Sobre l'autor

Àngel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife, 1845 - Barcelona, 1924) és un dels autors més importants del teatre català contemporani. La seva obra ha traspassat fronteres i s'ha traduït a diverses llengües europees. Maria Rosa (1894) forma part del seu cicle més reeixit, que també inclou Mar i cel (1888), Terra baixa (1897) i La filla del mar (1900).

També podria interessar-te

Bruna

Jaume Cela, Xavier Cela

Més informació


×