Novetats

Naixement de la nació catalana

Pintura catalana. Les avantguardes

Pintura catalana. Les avantguardes forma part de la sèrie de grans obres que Enciclopèdia dedica als principals moviments de l’art pictòric català. Les avantguardes catalanes van aportar a la història universal de l’art grans referents com PicassoMiró Dalí, però també molts altres artistes de gran nivell, com TogoresTorres-GarciaBarradas… que van assolir un prestigi majúscul en els centres de decisió de l’art europeu i nord-americà.

Tresors de Catalunya. La llengua

Catalunya, 1980-2015. Història en fotografies

Concebut com una continuació del volum Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies, aquest llibre proposa un repàs històric d’aquest període a partir de la utilització de la fotografia com a instrument bàsic per a construir el relat històric. Es tracta d’una obra integral en què text i imatge, dialogant entre si, constitueixen un tot indissociable. El període més recent de la nostra història (1980-2015), en fotografies. Amb imatges de gran format de més de 50 dels principals fotògrafs catalans, com Pilar AymerichColitaJ.M. AlguersuariXavier MiserachsKim ManresaRafael López-Monné Jordi Borràs.

Brossa. Poemes visuals

Cartells catalans. Òpera, teatre i espectacles 1890 -2015

Aquest volum de la col·lecció Cartells catalans és dedicat a l’espectacle, principalment al teatre i l’òpera. Recull una mostra representativa de cartells publicats des de la darrera dècada del segle XIX fins a la primera del XXI. La selecció s’inicia amb un cartell del Circo Ecuestre, realitzat el 1890, i s’acaba amb un de Jaume Plensa, per a l’Institut del Teatre, elaborat el 2013.

Brossa. Poemes visuals

Joies de l’arquitectura catalana contemporània

De la mà del prestigiós arquitecte Joan Busquets, aquest darrer número de la sèrie “Joies de l’art català”, ofereix una completa anàlisi i descripció dels edificis i dels sectors urbans més destacats de l’arquitectura catalana, des dels anys trenta fins a l’actualitat.

Brossa. Poemes visuals

Plensa / Estellés · L’Hotel París

Jaume Plensa homenatja el poeta Vicent Andrés Estellés i rellegeix artísticament L’Hotel París, una obra que el va influir profundament. Els anys vuitanta Plensa va quedar captivat pel llibre de poemes L’Hotel París, de Vicent Andrés Estellés. Va fer alguns dibuixos sobre l’exemplar que tenia i li va regalar a la seva companya Laura. Més de trenta anys després, l’escultor ha recuperat aquell llibre i ha creat, en exclusiva per a Enciclopèdia Catalana, una obra de bibliòfil d’una gran originalitat.

Autobiografia de Catalunya

L’art de la joia Catalana

L’art de la joia catalana és un projecte editorial d’Enciclopèdia Catalana que consta de:

  • Un estoig folrat amb tela Xian daurada i tela negra Brillianta de Winter & Company, estampat amb ornaments d’inspiració modernista.
  • El llibre Joieria i orfebreria catalanes, 1852-1939, escrit per la historiadora de l’art Pilar Vélez.
  • Un anell, unes arracades o un penjoll fermall Masriera, d’una sèrie única, limitada i numerada.
Naixement de la nació catalana

Naixement de la nació catalana

Orígens i l’expansió de Catalunya i dels catalans, del segle IX al XIV. El llibre ofereix al lector una història aprofundida del procés de construcció del país català i de la seva gent, una història nacional sense cap tipus de sacralització, centrada en el desenvolupament econòmic, social, cultural i artístic i que s’estén fins al moment de la seva plenitud, al segle XIV..

Autobiografia de Catalunya

Autobiografia de Catalunya

Autobiografia de Catalunya mostra i explica uns 900 documents, molts d’ells inèdits, que parlen dels nostres símbols nacionals, de les nostres institucions més antigues, dels fets més transcendents de la nostra història i, també, de la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Joies del Noucentisme

Joies del Noucentisme

En aquesta gran obra sobre art noucentista trobareu un recull dels principals exemples d’aquesta etapa. Un període relativament desconegut però al qual pertanyen obres molt destacades i que tots coneixem. El corrent noucentista és, en essència, el que ha conformat la cultura catalana contemporània.

Pintura Catalana. El Modernisme

Pintura Catalana. El Modernisme

Per primera vegada en gran format, les obres més importants d’un dels moments més rics de la pintura catalana: el Modernisme.

Irene

Irene. Escultura de l’artista Jordi Díez. Creada per a Enciclopèdia Catalana

Jordi Díez està considerat per molts experts com un dels escultors catalans amb més projecció mundial.

Miró i els poetes catalans

Miró i els poetes catalans

Miró i els poetes catalans és una edició de tiratge numerat, limitat a 1.500 exemplars, que consta d’un llibre de gran format i d’un llibre d’estudi dins d’una capsa estoig. El projecte ha estat dirigit per Vicenç Altaió, un dels principals experts en el pintor, i ha comptat amb l’estreta col·laboració dels successors de Joan Miró, de la Fundació Joan Miró de Barcelona i de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

“Salveu-me la mirada”, una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

Salveu-me la mirada és una nova edició de bibliòfil d’Enciclopèdia Catalana, que reuneix la poesia d’un dels poetes catalans més populars de tots els temps, Miquel Martí i Pol, amb la creació artística de Joan-Pere Viladecans.

Picasso Obra Catalana

Picasso, obra catalana

Presentem la compilació més gran que s’ha fet mai de l’obra catalana de Pablo Picasso.
Eduard Vallès, director d’aquesta obra, escriu al pròleg: “La relació de Picasso amb Catalunya constitueix un dels episodis més rellevants de la història de l’art català.”

Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies

Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies

Aquesta obra proposa una manera visual de seguir els anys de la nostra història que van des del començament del segle XX fins a l’establiment del Govern de catalunya de l’autonomia postfranquista.

Les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer automatitzat propietat d’Enciclopèdia Catalana SLU (NIF B08189680) amb la finalitat d’informar-vos dels productes, serveis i altres activitats culturals de les empreses del Grup Enciclopèdia Catalana. Disposeu del dret a oposició, accés, rectificació o cancel·lació de les vostres dades. Per a exercir-lo, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a Josep Pla, 95 – 08019 Barcelona, o per correu electrònic a comunicacio@grec.cat.

© Grup Enciclopèdia Catalana