Tradicionari

img_tradicionari

Presentació

L’enciclopèdia de la cultura popular de Catalunya, Tradicionari, ofereix una panoràmica detallada i aprofundida de tots i cadascun dels aspectes de la nostra cultura més viva.

Direcció:
Joan Soler i Amigó

Sumari

La cultura popular es transforma, evoluciona i canvia cada dia, i s’adapta així a les noves circumstàncies que va configurant la història col·lectiva.

El Tradicionari recull i documenta aquest procés, reconeix les continuïtats i les ruptures, les recuperacions i les constants innovacions.

Cada volum és coordinat per un expert que, a més de les seves pròpies aportacions, impulsa un equip d’especialistes en cada aspecte concret i té cura d’oferir una informació completa, contrastada i precisa.

Pel seu rigor i aproximació al detall, el Tradicionari és un instrument indispensable per conèixer millor Catalunya, però, sobretot, és una lectura de gran interès per a tots els qui valoren i estimen el país i la seva gent.

L’obra descriu el que fem, celebrem, mengem, creiem, cantem o ballem al llarg de l’any, ja sigui a la ciutat o al camp, a la feina o al lleure, a casa o a fora, a llocs públics o privats.

Els protagonistes del Tradicionari som totes les persones que vivim a Catalunya.

El director de l’obra, Joan Soler i Amigó ha estat guardonat amb el Premi Nacional de cultura (2006) pel Tradicionari d’Enciclopèdia.

Els Premis Nacionals de cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre el 1932 i el 1938. Aquests premis es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants desenvolupades durant l’any anterior en cadascun dels respectius àmbits culturals.

Fitxa tècnica

  • 10 volums relligats en guàflex
  • 23 cm x 29 cm
  • 3.200 pàgines
  • 4.600 il·lustracions

×