Sinera

(OBRA ESGOTADA)

img_sineria

Presentació

L’HOMENATGE D’ENCICLOPÈDIA CATALANA A SALVADOR ESPRIU L’ANY DEL SEU CENTENARI

A Salvador Espriu, que era força aficionat al joc dels anagrames, no li devia costar gaire inventar el topònim Sinera per a designar, amb estricta inversió de les lletres i elegant conversió de la y en i, un Arenys destinat a convertir-se en llegenda o, més ben dit, en mite literari. El mot apareix per primera vegada a Cementiri de Sinera (1945), l’elegia d’un món perdut que, sense deixar de ser la “petita pàtria” dels ancestres i de la infantesa del poeta, també era l’antítesi de referència de la realitat social, cultural i política a què la Guerra Civil havia abocat el país.

Si els fonaments del mite quedaven assentats gràcies al lirisme elegíac de Cementiri de Sinera, a Espriu li pertocava d’estendre’l i consolidar-lo de manera que passés a ser el centre neuràlgic unificador, és clar que no sempre explícit, de tota la seva obra.

L’antologia que aquí es proposa vol recollir, amb amplitud però sense pretendre ser exhaustiva, tot de textos espriuans en què, d’una manera més o menys reconeixedora, apareixen elements sinerencs. La disposició en què s’ordenen, a més de respectar la divisió tripartida en poemes, proses i teatre, també respecta, dins les dues primeres parts, el que en definitiva vindria és, grosso modo, una ordenació basada en la cronologia de les primeres edicions.

Fitxa tècnica

Textos:  Salvador Espriu
Antologia:   Sebastià Bonet i Espriu
Intervenció plàstica:  Joan-Pere Viladecans
Ceramista:  Toni Comella

Edicions limitades i numerades, amb certificat notarial

  • 999 exemplars de luxe, numerats de 1/999 a 999/999
  • 50 exemplars de col·leccionista, personalitzats i signats per Joan-Pere Viladecans, numerats de l’1/50 al 50/50
    • Capsa estoig folrada de tela de 41 cm x 55 cm x 12 cm.
    • Llibre de 31 cm x 42 cm (224 pàgines), enquadernat amb tapa dura a cinc tintes
    • Col·lecció de 9 rajoles, presentades en un expositor per a emmarcar
    • Il·lustracions de Joan-Pere Viladecans

×