'Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol', a càrrec Àlex Broch i Joan Pere Viladecans - Grup Enciclopèdia

‘Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol’, a càrrec Àlex Broch i Joan-Pere Viladecans

Salveu-me la mirada grup enciclopedia_11
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_5
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_15
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_2
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_6
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_7
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_8
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_9
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_10
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_12
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_13
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_14
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_16
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_17
Salveu-me la mirada grup enciclopedia_18

Salveu-me la mirada és una nova edició de bibliòfil d’Enciclopèdia Catalana, que reuneix la poesia d’un dels poetes catalans més populars de tots els temps, Miquel Martí i Pol, amb la creació artística de Joan-Pere Viladecans.

L’extensa selecció, reunida en 5 carpetes, repassa la trajectòria del poeta de Roda de Ter, amb els seus poemes més significats, a la vegada que la seva trajectòria vital i humana, marcada especialment pel seu origen social, el seu entorn immediat i la malaltia que li va condicionar la vida des del 1970.

Aquesta antologia, seleccionada i presentada per Àlex Broch, ha suggerit a Viladecans 17 obres que es reprodueixen en format de tríptic, un gravat original i 6 guardes per a cada una de les carpetes.

La selecció de poemes permet seguir l’evolució biogràfica de Martí i Pol i mostra els aspectes essencials d’aquesta biografia, com són el compromís amb la seva classe social, els efectes i la superació de la malaltia, l’obertura al món, el compromís amb Catalunya i un balanç final de la seva vida.

Joan-Pere Viladecans és un dels artistes plàstics més destacats i reconeguts del panorama català actual. La seva obra ha estat exposada arreu del món, i ha realitzat multitud d’encàrrecs de cartells, litografies i il·lustracions de llibres. El seu treball aborda la relació entre l’home i la natura, l’ecologia, la vida urbana, les noves tecnologies i els interrogants de l’existència. Especialment vinculat al món literari, als anys setanta i vuitanta ja havia col·laborat amb diversos poetes, i la seva passió per les lletres ha deixat empremta en gran part de la seva obra. Entre d’altres, ha il·lustrat una edició dels contes d’Edgar Allan Poe (2004) i l’edició de bibliòfil Sinera, amb textos de Salvador Espriu (2012), publicada per Enciclopèdia Catalana. Ha estat distingit, entre altres guardons, amb la condecoració  de Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres del Govern francès (1996), el segon premi del Ministeri de Cultura (2003) i l’Award of Excellence de la Society for New Design de Nova York (1997).

Edició de luxe: 999 exemplars numerats i certificats, presentats en estoig de fusta de sicòmor serigrafiat, de 48 cm x 37,4 cm. Reproducció giclée del gravat original de Joan-Pere Viladecans creat per a l’obra, supervisada per l’artista, signada, numerada a mà i emmarcada. Les guardes de cadascuna de les carpetes han estat creades especialment per a aquesta edició.

Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol.
Selecció dels poemes i introducció: Àlex Broch
Representació gràfica de Joan-Pere Viladecans, basada en una àmplia i completa antologia de l’obra del poeta.

Amb el suport de:

×