pintura_catalana_286_baixa
pintura_catalana_258_baixa
pintura_catalana_232_baixa
pintura_catalana_220_baixa
pintura_catalana_212_baixa
pintura_catalana_200_baixa
pintura_catalana_66_baixa
Segones Avantguardes Enciclopèdia
Segones Avantguardes Mari Chordà
Segones Avantguardes Tàpies
Segones Avantguardes estoig

Pintura catalana. Segones avantguardes

Autors: Àlex Mitrani (direcció), Rosa Alcoy, Vicenç Altaió, Toni Álvarez de Arana, Maria Josep Balsach, Assumpta Bassas, Teresa Blanch, Glòria Bosch, José Corredor-Matheos, Sol Enjuanes Puyol, M. Lluïsa Faxedas, Jordi Garrido, Joan Gil Gregorio, Maria José González Madrid, Manuel Guerrero, Núria Homs, Ricard Mas, Raquel Medina, Albert Mercadé, Joan M. Minguet, Teresa Montaner, Sílvia Muñoz d’Imbert, Jesús Navarro, Conxita Oliver, Sergi Plans, Núria Poch i Abeyà, Susanna Portell, Imma Prieto, Bernat Puigdollers, Antonio Salcedo Miliani, Pilar Vélez i Jaume Vidal Oliveras.

Format: 32 × 41 cm

Enquadernació: Volum relligat en pell i estoig de tela impresa

Pàgines: 360

Il·lustracions: 150

Pintura catalana. Segones avantguardes forma part de la sèrie de grans obres que Enciclopèdia dedica als principals moviments de l’art pictòric català, en aquesta ocasió, a les segones avantguardes.

En el període que va del 1940 fins al 1975, les segones avantguardes van suposar la realització de l’avantguarda, just abans de la postmodernitat i de la desfeta dels grans ideals. Entre els artistes que van participar d’aquesta aventura hi destaquen grans mestres partícips de les primeres avantguardes, com Miró, Dalí o Clavé, però també els nous Tàpies, Ponç, Cuixart, Guinovart, Ràfols Casamada o Hernández Pijuan, consagrats al llarg d’aquests anys.

Dirigit pel doctor Àlex Mitrani, conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el llibre conté textos de 32 dels principals especialistes en aquest període de la nostra història de l’art i, a més d’actualitzar els coneixements sobre els pintors més coneguts, reivindica també d’altres artistes de mirada igualment innovadora, com Joan Brotat, Mari Chordà, Àngel Jové o Zush, entre d’altres.

La introducció general i els comentaris específics a les cent cinquanta obres permeten conèixer, entendre, valorar i gaudir d’una de les etapes més brillants de l’art català.

– Un compendi de 150 de les obres més representatives de les segones avantguardes catalanes, amb alguns dels seus artistes més universals.

Miró, Dalí, Tàpies, Guinovart… i fins a 83 artistes menys coneguts del gran públic, entre els quals pintores com Esther Boix, Mari Chordà, Claude Collet i Sílvia Gubern.

– Al costat d’algunes obres mestres de l’art català, en trobem d’altres molt menys difoses públicament.

– Totes les obres reproduïdes a gran format i amb una qualitat i fidelitat excel·lents.

×