Perejaume. Mareperlers i ovaladors

Perejaume_mareperlers

Presentació

Enciclopèdia Catalana presenta una edició única, numerada i limitada a 999 exemplars de l’obra inèdita de Perejaume. Mareperlers i ovaladors, i a 50 exemplars signats per l’artista, que inclouen, a més, un gravat creat per Perejaume exclusivament per a aquesta obra.

És una obra d’art concebuda pel nostre gran poeta i artista Perejaume que ret homenatge a l’art català i als seus grans artistes: Mir, Jujol, Miró, Gaudí i Tàpies.

A partir de la figura de l’oval, Perejaume descobreix les connexions que hi ha entre l’obra de Jujol, Mir, Miró i Tàpies i aconsegueix agrupar en un mateix llibre les obres d’uns artistes trascendentals en l’art català de començaments dels segle XX, artistes que amb la seva obra fan avançar l’art des del realisme i la tradició ortodoxa cap a l’extraordinari camí de l’experimentació i les avantguardes.

Amb un discurs ric i innovador, l’artista estableix un diàleg entre art barroc i art contemporani, entre tradició i avantguarda, alhora que fa una exaltació de l’agrarietat de Catalunya, “d’aquesta terra nostra tan barroca”.

Sumari

Aquesta joia de la bibliofília consta d’un estoig en fusta massissa d’auró que reprodueix una obra d’Antoni Tàpies, Oval sobre negre, 2009, i d’un llibre de bibliòfil que conté un assaig inèdit de Perejaume i una selecció d’imatges feta pel mateix artista sobre les formes ovalades tan recurrents en l’obra de Joaquim Mir, Joan Miró, Josep Maria Jujol, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies.

El llibre reprodueix a la sobrecoberta i en tècnica de serifgrafia una obra de Joan Miró, Dibuix preparatori de pintura sobre fons blanc (fragment), 1927.

Coberta de l’estoig: Antoni Tàpies. Oval sobre negre, 2009

Sobrecoberta del llibre: Joan Miró. Dibuix preparatori de pintura sobre fons blanc (fragment), 1927

L’edició de 50 exemplars inclou un gravat de Perejaume fet en exclusiva per a aquesta obra.

És una edició única, numerada i limitada a 999 exemplars de l’obra inèdita de Perejaume. Mareperlers i ovaladors i 50 exemplars signats per l’artista que inclouen, a més, un gravat creat per Perejaume exclusivament per a aquesta obra.

Fitxa tècnica

Estoig
Estoig de fusta massissa d’auró blanc imprès a la tapa a dues tintes en serigrafia
Format: 44 cm x 55 cm x 5 cm
La base de l’estoig està folrada en tela de cotó i lli, Natur Halfinnen, color pedra. Els cantells estan folrats amb tela artesanalment. El logotip està imprès en termoimpressió a la base de la capsa

Llibre:
Format tancat: 33 mm x 44 mm
Contingut: 232 pàgines

Coberta: Cartró folrat amb el mateix paper que la tripa, Modigliani Insize Candido, sense imprimir i estampat en sec al pla i al llom.

Sobrecoberta: Paper cotó imprès en serigrafia a una tinta.

Enquadernació: Tapa dura folrada, cosida amb fil vegetal.

Perejaume. Mareperlers i ovaladors, una joia del col·leccionisme

×