L'art de la joia catalana Enciclopèdia Catalana
IMG_6483-1
Foto Joieria 8
Foto Joieria 6
Foto Joieria 27
IMG_6603-1
IMG_6600-1
IMG_6602-1
IMG_6591-1
IMG_6505-1
IMG_6529-1
IMG_6555-1
Foto Joieria 26
Foto Joieria 21

L’art de la joia Catalana

L’art de la joia catalana és un projecte editorial d’Enciclopèdia Catalana que consta de:

  • Un estoig folrat amb tela Xian daurada i tela negra Brillianta de Winter & Company, estampat amb ornaments d’inspiració modernista.
  • El llibre Joieria i orfebreria catalanes, 1852-1939, escrit per la historiadora de l’art Pilar Vélez.
  • Un anell, unes arracades o un penjoll fermall Masriera, d’una sèrie única, limitada i numerada.

Pilar Vélez presenta el llibre Joieria i Orfebreria catalanes (1852-1939), que forma part del projecte L’art de la joia catalana, d’Enciclopèdia Catalana.

 

Joieria i orfebreria catalanes, 1852-1939 és un estudi que explica el procés pel qual l’antiga activitat gremial de la joieria i l’orfebreria catalanes esdevingueren una activitat moderna, tant des del punt de vista industrial com artístic, i assoliren la mateixa consideració que les belles arts.

L’autora és la doctora Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona. Amb més de vint llibres publicats, és una de les principals especialistes en joieria i orfebreria catalanes.

En aquest procés, que transita pel Modernisme, el Noucentisme, la modernitat Déco i l’Avantguarda destacaren diversos noms propis i, molt especialment, el de Lluís Masriera.

Les joies d’aquest projecte formen part d’una sèrie única de Masriera, limitada i numerada, de 200 peces i van acompanyades del corresponent certificat Masriera. El número d’identificació, gravat amb làser a la joia, en corrobora la seva autenticitat. El comprador de L’art de la joia catalana podrà triar quina peça de les següents vol:

  • Arracades d’or de 18 quirats amb ametistes, diamants i esmalt al foc plique-à-jour. Representen, de manera sintètica, l’univers floral Masriera.
  • Anell d’or de 18 quirats amb diamant, ametista i esmalt al foc. Representa, de manera sintètica, l’univers floral Masriera.
  • Penjoll fermall d’or de 18 quirats amb diamants, ametista, esmalt al foc i perla. Representa una figura femenina acaronant una flor. Els esmalts s’han aplicat mitjançant tècniques com el plique-à-jour, que confereix un genuí efecte vitrall a la joia, i la basse-taille, que, amb un acabat vellutat, dóna joc a les transparències sobre l’or.

Totes les joies van acompanyades del característic certificat Masriera, que n’acredita l’autenticitat. Inclou una fotografia de la peça i el número d’identificació que cada obra Masriera porta gravat.

Masriera és la màxima expressió de la joieria modernista catalana i una de les marques de joieria més antigues d’Europa. Lluís Masriera, un dels membres d’aquesta nissaga, fou exponent de la figura de l’artista global. Conreador de diverses arts, amb vocació europea i d’una gran sensibilitat plàstica i qualitat tècnica, esdevingué el referent de la joia d’art al nostre país. Té la seva botiga principal als baixos de la Casa Amatller, al número 41 del passeig de Gràcia, però també distribueix les seves joies des de Nova York, Tòquio i Pequín.

https://www.youtube.com/watch?v=t9VHRyQs7Z8&list=PLoHkrbpA-d-VZ3OxXiHTMixa1PILW9PWu

×