Joies del Noucentisme - Enciclopèdia Catalana
Noucentisme2
Noucentisme3
Noucentisme10
Noucentisme9
Noucentisme8
Noucentisme7
Noucentisme6
Noucentisme5
Noucentisme4
Noucentisme3
Noucentisme2
Noucentisme1

Joies del Noucentisme

Presentació

En aquesta gran obra sobre art noucentista hi trobareu un recull dels principals exemples d’aquesta etapa, un període relativament desconegut però al qual pertanyen obres molt destacades i que tots coneixem. El corrent noucentista és, en essència, el que ha donat forma a la cultura catalana contemporània.

Són noucentistes, per exemple, la Casa Cambó de Barcelona, els Jardins Mar i Murtra de Blanes, el Turó Park de Barcelona, el monument a mossèn Cinto Verdaguer, moltes cases que trobem passejant per Sitges, les pintures de la Sala Torres i García del Palau de la Generalitat, el Teatre Kursaal de Manresa o la ceràmica del restaurant Can Culleretes.

Durant aquest període assistim a la confluència d’una acció conjunta entre política i cultura. El Noucentisme es produeix en el període històric del primer terç del segle XX, que determina el desenvolupament cultural, polític i, en bona part, social de Catalunya. Coincideix amb l’afirmació del catalanisme, que s’intensifica sobretot amb la instauració del govern autonòmic de la Mancomunitat de Catalunya.

Sumari

  • Arquitectura: habitatges plurifamiliars i unifamiliars; arquitectura religiosa; arquitectura pública
  • Jardins i altres espais públics
  • Pintura mural
  • Bells oficis
  • Pintura, escultura i museus
  • Imatge impresa

Fitxa tècnica

Direcció científica: Mercè Vidal i Jansà
Enquadernació: relligat en pell
Pàgines: 416
Mides: 28 cm x 38 cm
Data de publicació: abril del 2016

×