Bodego Plensa

Plensa / Estellés 

L’Hotel París

Jaume Plensa homenatja el poeta Vicent Andrés Estellés i rellegeix artísticament L’Hotel París, una obra que el va influir profundament.

 

 

Els anys vuitanta Plensa va quedar captivat pel llibre de poemes L’Hotel París, de Vicent Andrés Estellés. Va fer alguns dibuixos sobre l’exemplar que tenia i li va regalar a la seva companya Laura. Més de trenta anys després, l’escultor ha recuperat aquell llibre i ha creat, en exclusiva per a Enciclopèdia Catalana, una obra de bibliòfil d’una gran originalitat.

Colpit pel llibre, l’any 1984, de Berlín estant, Jaume Plensa va regalar a la seva companya Laura L’Hotel París, de Vicent Andrés Estellés, amb una dedicatòria i alguns dibuixos. Ja en aquella ocasió, d’acord amb Estellés, pensà a fer una edició artística de l’obra, però el projecte no reeixí. Més de trenta anys després, l’escultor, que no ha deixat de reivindicar durant tot aquest temps el poeta valencià, ha recuperat aquella idea i ha creat, amb Enciclopèdia Art, una obra de bibliòfil d’una gran originalitat i d’una sensibilitat extraordinària.

En aquesta ocasió, Plensa s’expressa amb coure, ideant unes pàgines metàl·liques on els versos d’Estellés van acompanyats de les serenes imatges plensianes i, entrellaçades, esdevenen matèria, transparència, paraula, volum, llum…

El llibre, de tiratge limitat i numerat, es presenta amb un estoig de coure treballat amb làser, que allotja un estoig de tela amb un gravat, cinc il·lustracions impreses en quadricromia, vint-i-dos poemes estampats sobre paper fabricat artesanalment i sis transparències de coure amb intervencions de Jaume Plensa. Aquestes peces poden muntar-se al marge del llibre, per formar un conjunt escultòric d’una gran bellesa.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES EL PROJECTE

 

 

 Plensa / Estellés: L’Hotel París és un llibre de bibliòfil, de tiratge limitat i numerat, format per un estoig de coure i un estoig de cartró folrat amb tela negra, que conté un gravat, vint-i-tres díptics i sis tríptics de paper fabricat artesanalment acompanyats de sis transparències de coure.

. Dimensions de l’estoig de coure: 38,9 x 28,3 x 6,9 cm.
. Dimensions de l’estoig de cartró folrat amb tela negra: 38,5 x 28 x 6,4 cm.
. Format del full del gravat, dels díptics i dels tríptics: 25,5 x 35 cm.
. Format de les transparències de coure: 22,5 x 32 cm.
. Díptics i tríptics: textos estampats amb gravats metàl·lics de magnesi sobre paper artesà de 120 gr, elaborat a base de fibres verges de cotó i d’eucaliptus.

DESCRIPCIÓ DE LES EDICIONS

D’aquesta obra se n’han fet dues edicions:

  Edició de luxe
. 999 exemplars numerats de l’1/999 al 999/999.
. Estoig de coure numerat i amb la signatura de Jaume Plensa gravada amb làser.
. Gravat calcogràfic, basat en un dibuix de Jaume Plensa, sobre paper artesà de 300 grams, elaborat a base de fibres verges de cotó i d’eucaliptus, al molí paperer de Ca l’Oliver.

  Edició de col·leccionista
. 75 exemplars numerats de l’1/75 al 75/75, signats per Jaume Plensa.
. Estoig de coure numerat i signat a mà per Jaume Plensa.
. Gravat calcogràfic sobre paper fet a mà, amb fibra de cotó, al Museu Molí Paperer de Capellades, signat i numerat per Jaume Plensa de l’1/75 al 75/75.

https://www.youtube.com/watch?v=3igygdnOXuk

Amb el suport de:

×