Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies - Grup Enciclopèdia

Catalunya, 1900-1980. Història en fotografies

Catalunya-1900-1980-Enciclopedia-Catalana_HW
Catalunya 1900 1980 Enciclopedia Catalana

Presentació

Aquesta obra proposa una manera visual de seguir els anys de la nostra història que van des del començament del segle XX fins a l’establiment del Govern de Catalunya de l’autonomia postfranquista.

La comprensió global del que han estat tots aquests anys de la història de Catalunya s’aconsegueix a través de la integració de les fotografies –fruit d’una molt àmplia recerca–, amb la visió elaborada a partir dels avenços de la historiografia actual.

El relat històric es construeix a partir de pàgines temàtiques que assoleixen el seu significat gràcies a la integració del text amb la imatge. Les fotografies dialoguen amb el text i entre elles per constituir un tot.

Cada pàgina, doncs, té autonomia pròpia, però adquireix el ple significat en la dinàmica de cada capítol, del conjunt de cada part i del llibre com a tal. D’acord amb aquestes premisses, les fotografies han estat seleccionades per la seva aportació semàntica, però també per la seva qualitat, pel seu caràcter inèdit (s’han deixat de banda fotografies icòniques) i per la diversitat de procedències (d’arxius públics i privats i de fotògrafs).

Autors

Direcció general de l’obra: Manel Risques (Universitat de Barcelona)
Direcció de les parts: Conxita Mir (Universitat de Lleida), Carme Molinero i Pere Ysàs (Universitat Autònoma de Barcelona), Ricard Vinyes (Universitat de Barcelona) i Manel Risques (Universitat de Barcelona)

Fitxa tècnica

Format: 28 cm x 38 cm
Pàgines:  416
Nombre de fotografies: 500

×