Cartells catalans. La República

portada cartells republica

Presentació

Els anys de la República el cartellisme esdevé l’art social per excel·lència i el mitjà de comunicació més emprat tant per les institucions com per la societat civil.

Sumari

Els anys que abasta aquesta compilació de cartells comprèn allò que es denomina la Catalunya republicana en pau.

Aquest període s’inicia el 14 d’abril del 1931 amb la proclamació de la República i, per tant, amb l’extinció de la monarquia, i es tanca el 18 de juliol del 1936, dia de la insurrecció feixista.

Els cartells provenen de la Col·lecció Jordi Carulla, el principal col·leccionista de cartells de Catalunya, que hi aporta un pròleg.

La introducció del volum l’ha realitzada el brillant crític d’art Daniel Giralt-Miracle.

Molts cartells són d’artistes destacats com Alumà, Apa, així com de Galí, Labarta, Moliné, Obiols, Opisso, Penagos, Ribas, Segrelles, Jan, i també de Teixidor, Jener, Moneny, Morell i Mora; també n’hi ha d’artistes nous que destacaran posteriorment, com Josep Renau, i d’algun estranger, com Karel Cerny, Cidón i Kliemand.

Al final del llibre hi figura una cronologia historicocientífica i cultural del 1930 al 1936, un índex alfabètic d’autors i de tallers d’arts gràfiques i un índex de cartells.

Fitxa tècnica

Un volum de gust exquisit

  • 448 pàg.
  • 32 cm x 41 cm
  • Enquadernació de luxe: llibre i estoig en pell
<iframe src="https://dd230.infusionsoft.com/app/page/cupo-cartells-catalans-la-republica-grupenciclopediacat-web2017" width="100%" height="400" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

×