Cartells catalans. Finals del segle XX

portada cartells finals segle XX

Presentació

En aquest període es va produir un fet de gran transcendència per a Catalunya, i més concretament per a Barcelona: els Jocs Olímpics del 1992. A l’efemèride se li dedica un capítol específic, per tal com va ser de gran importància en el món cartellístic el fet que el Comitè Olímpic encarregués cartells als artistes plàstics més notables i als millors dissenyadors gràfics, de manera que constitueix una col·lecció extraordinària.

Els cartells procedeixen íntegrament de la col·lecció de la Biblioteca de Catalunya i van precedits d’un pròleg-estudi del director de la Unitat Gràfica de la institució i crític d’art Dr. Francesc Fontbona, que en situa el valor en el context històric en què foren produïts.

Sumari

Els cartells estan agrupats en onze temes, iniciats cadascun per un comentari del mateix crític:

 1.  Política i societat
 2.  Festes i tradicions
 3.  Efemèrides
 4.  Fires, salons, congressos
 5.  Publicacions, cultura i educació
 6.  Exposicions
 7.  Teatre i cinema
 8.  Música i dansa
 9.  Barcelona’92
 10. Turisme i esports
 11. Comerç

Cada cartell va acompanyat d’una fitxa tècnica que reuneix les dades que se’n coneixen: autor, data, mides i taller d’arts gràfiques.

El volum es tanca amb una cronologia històrica, científica i cultural del període, un índex de cartells i els índexs alfabètics d’autors i de tallers d’arts gràfiques.

Autor: 
Francesc Fontbona

Fitxa tècnica

 • 200 cartells
 • 448 pàgines
 • 32 cm x 42 cm
 • Procedència: Biblioteca Nacional de Catalunya
 • Selecció i estudi: Francesc Fontbona
 • Volum relligat i estoig en pell

×