Sol·licita informació sobre Joies del modernisme català

Francesc Fontbona, historiador de l’art i director de l’obra Joies del modernisme català, d’Enciclopèdia Catalana, ens suggereix en aquest vídeo com acostar-nos al modernisme per gaudir-ne plenament. Podeu veure el vídeo o llegir-ne la transcripció.

“El públic ha de tenir clar que el modernisme és una cosa global, no quedar-se només amb els quatre monuments més famosos, sinó pensar que el modernisme també és pintura: Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Anglada Camarasa… I que és també l’escultura de Josep Llimona, Eusebi Arnau, Miquel Blai…

El públic ha de visitar els monuments, però també ha d’anar al MNAC i veure les seves sales de Modernisme, el mobiliari i l’obra dels pintors i dels escultors. I ha de llegir la literatura dels modernistes: Joan Maragall, Raimon Casellas o la poesia del pintor i dibuixant Alexandre de Riquer. Ha d’entendre que Enric Granados, Isaac Albéniz o Enric Morera eren gent que participaven del moviment modernista, i escoltar la seva música. De fet, hi participaven més que Gaudí, perquè tenien molt més aquesta dimensió social. El públic ha de saber que el Modernisme és tot, i no només unes cases curioses que hi ha en determinats llocs de Barcelona.”

Vídeo sencer: El modernisme català

×