Sol·licita informació sobre Pintura catalana. El Modernisme
L’historiador de l’art Francesc Fontbona presenta en aquest vídeo l’obra Pintura catalana. El Modernisme, publicada per Enciclopèdia Catalana i de la qual és el director.

“Aquest llibre sobre la pintura catalana en el Modernisme ha pretès reproduir una àmplia antologia de pintors modernistes catalans mirant que totes les obres que hi sortissin fossin molt representatives i de molta qualitat. Com acostuma a passar amb els llibres d’aquesta col·lecció, les obres han estat reproduïdes amb un màxim de condicions tècniques que fan que sigui un llibre bell.

Cada pintura ha sigut comentada per un especialista. Afortunadament en els últims decennis les universitats catalanes han format una gran quantitat d’especialistes, molts dels quals s’han dedicat, lògicament, al Modernisme com el gran corrent de finals del XIX i principis del XX del nostre país, que també entronca amb aquesta època postimpressionista tan important que hi va haver en el món occidental.

Totes les pintures comentades per aquests especialistes conformen una mena de museu ideal del Modernisme pictòric català, i s’han anat a buscar a museus públics i també a museus privats. També s’han trobat en alguns casos en col·leccions privades, perquè hi ha obres que sempre han estat en col·leccions privades i en canvi tenen el nivell de grans obres de la nostra història. Molts dels diferents autors han fet la tesi doctoral sobre cadascun d’aquests pintors, i han condensat en una fitxa el coneixement que tenen de cada obra, cosa que ha donat al conjunt una qualitat intel·lectual especial.”

×