Sol·licita informació sobre Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

El crític literari Àlex Broch explica en aquest vídeo com l’inici de la malaltia de Martí i Pol determina la tercera etapa del poeta. Podeu llegir la transcripció de les paraules de Broch en el següent text.

“El segon moment de la creació poètica de Martí i Pol queda interromput per un fet extern i imprevisible: la malaltia que el deixa sense veu i sense moviment. Quan la malaltia irromp, hi ha una descoberta del cop que comporta. Davant d’una situació així només hi ha dues solucions: o l’acceptes o et revoltes i intentes guanyar. No pots guanyar mai la malaltia, però sí que pots afirmar la voluntat de futur.

Aquesta és l’entrada a la tercera etapa, en la qual hi ha la superació voluntària de la malaltia, que coincideix cronològicament amb el procés polític: hi ha un compromís nacional, de vitalisme, de superació. Aquests són els processos que van marcant cadascuna de les etapes que s’expliquen en el llibre fins a la darrera i última, que és el balanç de vida: com a poeta gran, en un moment determinat Martí i Pol fa una reflexió i mira cap al passat.”

×