Sol·licita informació sobre Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

El pintor Joan-Pere Viladecans, autor de les representacions gràfiques de Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol, obra publicada per Enciclopèdia Catalana, explica com va conèixer Miquel Martí i Pol. Tot seguit podeu llegir la transcripció de les seves paraules.

“Quan vaig fer la portada –que va ser la primera– per a Estimada Marta, vaig anar a ensenyar l’original a Martí i Pol; hi vam anar l’editor i jo. Era una persona molt cordial. Estava malalt, força malalt, però era una persona que parlava amb els ulls. Que s’expressava. Martí i Pol era ulls. D’aquí ve Salveu-me la mirada, el títol que hem triat. Martí i Pol era ulls que transmetien curiositat, ingenuïtat i com veure el món de nou cada dia.

Després vaig fer també les portades de l’obra completa, on, per cert, hi ha un pròleg magnífic de Salvador Espriu. No el vaig tractar gaire, Martí i Pol, però el vaig tractar. Quan es feia una portada jo sempre volia que ho veiés el poeta. I no va posar mai cap problema: al contrari.”

×