Sol·licita informació sobre Miró i els poetes catalans

Vicenç Altaió, poeta i expert en l’obra de Miró i director de l’obra Miró i els poetes catalans, explica en aquest vídeo l’aventura espiritual i cultural de Miró en relació amb els poetes catalans. Podeu mirar el vídeo o llegir-ne la transcripció.

“Estem vivint un moment excepcional en la història cultural i política, en ple sacsejament. L’esperit d’aquest sacsejament el trobem ja en la defensa extraordinària que Joan Miró va fer dels poetes catalans i de la poesia com a llenguatge universal.

Ho va fer d’una manera aventurera i ple d’il·lusió, en el període florent de la ruptura amb la vella cultura, la força a favor de la modernitat i l’ideal compartit en el període de la República; en la lluita al costat dels poetes, fidel a la seva llengua durant tot el període de la dura clandestinitat, amb febre al costat dels poetes durant el període de la conquesta democràtica, i amb el triomf i la plenitud plena, amb la Fundació Joan Miró ja feta, acabant la seva vida i fent de pont de cara a les noves generacions.

Així doncs, aquest llibre, que es troba al mig d’una compulsió històrica, ens ajuda a reconèixer tot el que ha sigut la gran aventura espiritual i cultural de Joan Miró i els poetes catalans.”

×