Sol·licita informació sobre Joies del modernisme català
En aquest vídeo Francesc Fontbona, historiador de l’art i director de l’obra Joies del modernisme català, d’Enciclopèdia Catalana, ens parla de la figura d’Antoni Gaudí. Podeu llegir la transcripció de les seves paraules a continuació.

“Gaudí era el geni, el més creatiu i original de tots. Però d’altra banda també era el personatge més individualista; Gaudí va participar poc de la vida comunitària dels modernistes. Se sap, per exemple, que va posar els peus a Els Quatre Gats només un cop a la vida per veure l’exposició d’un amic seu. Sí que alguna vegada col·laborava amb el moviment -va donar diners per comprar un quadre de Darío de Regoyos que els modernistes volien comprar per donar a un museu-, però normalment feia una vida a part.

Gaudí era el més gran de tots, però era potser el menys participatiu. Van ser molt més participatius Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch, entre altres coses perquè tots dos van ser polítics: Domènech i Montaner va ser director de l’Escola d’Arquitectura i Puig i Cadafalch va arribar a ser president de la Mancomunitat de Catalunya. Tots dos van estar molt més vinculats a la vida social del país d’aquella època, i en canvi Gaudí va fer una vida molt més misantròpica.”

Vídeo sencer: El Modernisme català

×