Aquest any 2019 fa quaranta anys del primer diccionari d’Enciclopèdia Catalana i per celebrar-ho fem un sorteig! Si hi vols participar, només cal que publiquis abans del 7 d’octubre una foto a Twitter d’algun diccionari d’Enciclopèdia, amb l’etiqueta #DiccEnciclopèdia40. O que la publiquis a Facebook com a comentari al nostre post del sorteig. També pots participar-hi enviant un correu a comunicacio@enciclopedia.cat amb la foto del diccionari o explicant-nos quin és el teu diccionari preferit!

Si guanyes, podràs triar el diccionari que vols que t’enviem com a premi, d’entre qualsevol dels més de 100 diccionaris del catàleg d’Enciclopèdia (consulta’n les bases legals al peu d’aquesta pàgina).

El primer diccionari publicat per Enciclopèdia va ser el Diccionari català-francès / francès-català (1979), que pretenia continuar la tasca engegada per la Gran enciclopèdia catalana (1a edició: 1968-82) amb l’objectiu de promoure i difondre la cultura catalana, dotar el mercat de les eines necessàries per a normalitzar l’ús del català en tots els àmbits i crear un corpus lexicogràfic actualitzat que respongués al màxim nombre possible de necessitats lingüístiques: lèxic comú, terminologia, traducció, etc.

Dos anys més tard va aparèixer el segon diccionari bilingüe, el Diccionari alemany-català (1981) i tres anys després el primer diccionari general monolingüe que recollia tot el lèxic de la Gran enciclopèdia catalana: el Diccionari de la llengua catalana (1982).

Amb els anys el catàleg de diccionaris d’Enciclopèdia ha crescut fins a incloure més de 100 títols, se n’han fetes noves edicions profundament revisades i actualitzades, i ha evolucionat també cap a nous formats, al costat del paper: actualment disposem d’11 diccionaris en líniawww.enciclopedia.cat (totalment gratuïts), aplicacions per a mòbils i tauletes, etc.

40 anys després d’aquell primer diccionari, podeu consultar en línia i completament de franc la versió més actual dels següents diccionaris, vius i actualitzables a l’instant:

Bases legals del sorteig

Per celebrar que aquest any 2019 fa quaranta anys del primer diccionari d’Enciclopèdia Catalana sortegem tres exemplars del nostre catàleg de més de cent diccionaris.

Si hi vols participar, només cal que publiquis abans del 7 d’octubre una foto a Twitter d’algun dels diccionaris d’Enciclopèdia, amb l’etiqueta #DiccEnciclopèdia40. O que la publiquis a Facebook com a comentari al nostre post del sorteig. També pots participar-hi enviant un correu a comunicacio@enciclopedia.cat amb la foto del diccionari o explicant-nos quin és el teu diccionari preferit!

La participació és voluntària, i cadascun dels tres guanyadors podrà triar el diccionari que vulgui que li enviem com a premi.

El període de participació és del 16 de setembre al 6 d’octubre del 2019. Un cop acabat aquest termini, l’equip del Grup Enciclopèdia farà el sorteig per escollir els 3 guanyadors.

Una vegada fet el sorteig, informarem del premi als guanyadors.

El premi només s’enviarà a adreces de l’Estat espanyol, Catalunya Nord, l’Alguer i Andorra.

Dos mesos després de fer-se públics els guanyadors es donarà per caducat el dret a fer qualsevol reclamació. Si per algun motiu el premiat no l’ha acceptat, s’entendrà que hi renuncia i el Grup Enciclopèdia no l’haurà de compensar.

El premi no es podrà canviar o substituir a petició del guanyador.

La participació en el concurs implica l’acceptació d’aquestes bases i del criteri del Grup Enciclopèdia pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del concurs i de l’elecció del guanyador. Si teniu cap consulta, escriviu a: comunicacio@enciclopedia.cat.

×