David Nel·lo, guanyador del 60è premi Sant Jordi amb la novel·la Les amistats traïdes ha explicat que “al llibre també hi és present el tema de la traducció de la vida: com vols que la vida sigui explicada a posteriori”.

Ho ha dit durant la presentació de les obres guanyadores de la Nit de Santa Llúcia, que ha tingut lloc al bar del Teatre Lliure de Gràcia. Nel·lo també ha llegit un fragment del llibre, el moment en què el protagonista ha escrit la seva primera novel·la.

Per la seva banda, el poeta Lluís Calvo, guanyador del premi Carles Riba amb L’espai profund ha recitat un cant de llibertat que forma part del seu llibre. Calvo ha explicat que per a ell la poesia és el gran gènere: “La prosa l’has d’anar a buscar. La poesia te la trobes”.

Carlota Gurt, guanyadora del premi Mercè Rodoreda amb Cavalcarem tota la nit, ha llegit un fragment del conte ‘L’ estiu etern’ i ha explicat que com a lectora busca el consol, però que en canvi com a escriptora busca la calma: “Trec les coses que tinc a dins”.

El vicepresident i portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha tancat l’acte amb un missatge del president de l’entitat, Jordi Cuixart, des de Lledoners, que ha acabat amb un “Visca les lletres catalanes! Sempre endavant!”.

×