Sol·licita informació sobre Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol

El crític literari Àlex Broch presenta l’obra Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol, publicada per Enciclopèdia Catalana, de la qual ha estat l’antòleg. Tot seguit en podeu llegir la presentació.

“Un llibre de les característiques de Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol té un procés de construcció i de creació. Inicialment, hi ha la feina de l’antòleg, en aquest cas el meu treball, que és donar forma a aquesta continuïtat, a aquesta autobiografia, i establir-ne les parts d’interpretació. En total són cent trenta-un poemes, que conformen l’antologia, a partir dels quals, al marge de l’obra, el lector anirà al centre de l’obra del poeta. I això és important: es va al centre amb els millors poemes, que expliquen cadascuna de les etapes. Per tant, la meva feina ha estat construir aquest centre que interpreta el procés.

Aquest centre que interpreta el procés ha estat comunicat a Joan-Pere Viladecans amb unes sessions de treball conjunt. I Joan-Pere Viladecans, a partir d’aquest treball, de les diverses converses que hem tingut i de l’intent de construir l’atmosfera que explica cadascuna de les etapes ha realitzat la seva pròpia obra de creació i complementació del llibre que presentem.

Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol és una obra que té una base: el text literari del poeta, un treball de selecció i un d’establiment de les etapes. Té també una etapa de comunicació amb la part plàstica que amb tota llibertat construeix la seva lectura i visualització d’aquest món. És la suma de diferents elements, on intervenen molts altres factors, i és un objecte bellíssim, que no sé si hauria de ser en una biblioteca o sobre un espai o una taula, o en un lloc a l’exterior, perquè és un objecte, quasi una escultura. Després, l’interior de l’obra és una vida: la d’en Miquel Martí i Pol.”

×