Rosa Alcoy, catedràtica d’Història de l’art de la Universitat de Barcelona i autora de l’obra Pintura catalana. El gòtic, publicada per Enciclopèdia Catalana, parla en aquest vídeo del retaule gòtic de santa Eulàlia de Mallorca.

“El retaule de santa Eulàlia de Mallorca -d’obres dedicades a santa Eulàlia n’hi ha d’altres, com per exemple el sepulcre de la catedral de Barcelona- és un conjunt que ens delimita la personalitat de l’anomenat Mestre dels Privilegis. De fet, el Mestre dels Privilegis és una entelèquia que hem creat per definir una realitat més complexa formada per diferents artistes i pintors que col·laboren probablement entre ells i que defineixen un estil vinculat al món italià, sobretot a les escoles italianes de Siena i de Pisa, una cultura que ve donada per unes personalitats conegudes com ara Memmo di Filippuccio, per exemple, i en certa mesura també Duccio di Buoninsegna.

És una cultura figurativa molt dolça, de colors molt atractius, molt agradable i amb un discurs narratiu bastant complex que ens permet gaudir en aquest retaule de tot un seguit d’imatges que ens expliquen la història de la santa fins al seu martiri i, evidentment, tot això presidit per la imatge d’aquesta santa, que governa el conjunt, com era habitual en aquestes estructures de retaule.”

Sol·licita informació sobre Pintura catalana. El gòtic

×