DICCIONARIS DE L’ENCICLOPÈDIA

Col·lecció:
Diccionaris Temàtics

Pàgines: 1232

Mides: 17.2 x 24.5 cm.

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

ISBN: 9788441209077

Preu: 75.5 €

Any de publicació: 2003


COMPRAR

Diccionari d'historiografia catalana

Els historiadors, les institucions, obres cabdals, revistes, escoles i tendències de la historiografia dels Països Catalans.

Aquest diccionari vol donar a conèixer la vida, l'obra i el pensament dels historiadors catalans i dels qui, tot i no ser-ho, han treballat o incidit en la historiografia catalana. També recull i explica les tendències, escoles i els conceptes historiogràfics, les característiques i possibilitats dels fons dels grans centres bibliogràfics i documentals, les aportacions de les institucions científiques i dels centres d'estudis locals, les revistes i publicacions i les obres cabdals de la historiografia catalana. Més de 250 especialistes dirigits per Antoni Simon, catedràtic d'Història Moderna de la UAB, han fet possible aquest diccionari, entre els quals es compten:

- en arqueologia i història antiga i medieval: P. Freedman, J.M. Fullola, A. Furió, P. Guichard, M. Mayer, A. Riera i Melis i J.M. Salrach.

- en història moderna i contemporània: A. Balcells, E. Belenguer, J. Casassas, P. Molas, B. de Riquer, P. Ruiz Torres, E. Serra i J. Sobrequés.

- en història econòmica, geografia i història de la ciència: J. Becat, J. Fontana, R. Garrabou, T.F. Glick, S. Riera Tuèbols i V. Rosselló.

- en història del dret, de la literatura, de la filosofia i en arxivística: L. Badia, E. Duran, A. Ferrando, M. Jorba, T. de Montagut, J.M. Sans i Travé i J.M. Terricabras.