Apunts d'art

Patricia Dauder: una artista multidisciplinar

Saps completar aquestes 14 frases sense fer cap barbarisme?

Les creacions de Patricia Dauder, artista barcelonina, es centren en l’observació de la realitat i es presenten amb diverses disciplines, des del dibuix fins als films. Llegeix aquest post per conèixer més coses sobre Patricia Dauder, una artista multidisciplinar.

L’obra de Patricia Dauder

Patricia Dauder, nascuda el 1973 a Barcelona, centra les seves creacions en l’observació i la representació d’una visió llunyana. Per això, ho fa i experimenta a través de diverses formes, matèries i estructures.

Inicialment, el dibuix va ser el mitjà favorit de Patricia Dauder. Sembla ser que el dibuix és per a ella la millor manera per plasmar una idea, ja que el procés es fa íntim, es fa propi de l’artista. Però, tot i així, ha fet les seves obres amb diversos mitjans, com ara:

  • Dibuixos
  • Escultures
  • Tèxtils
  • Objectes
  • Sèries fotogràfiques
  • Filmacions
  • Diaposii

En aquest sentit, les seves creacions capgiren la reflexió sobre el temps, l’espai i la matèria. És sabut que aquesta artista fa servir un procés extens en l’elaboració de les seves obres, amb tota l’anàlisi que hi ha al darrere.

patricia dauder
Ellyptical System. Day and Night, Patricia Dauder, 2016. Imatge: Patricia Dauder

Recentment, el mitjà amb el qual més s’expressa és el film, juntament amb les diapositives de vídeo. Les Maliens (A Film) és una pel·lícula de l’any 2007 que mostra paisatges fotogràfics de Mali, a l’Àfrica Occidental. Les persones, els carrers, l’escassetat…, són els elements més destacats d’aquest film.

És interessant observar els records de l’artista en les seves obres, així com la realitat, mostrada de manera indefinida. Aquesta és l’essència de l’obra de Patricia Dauder. Et presentem tres de les seves obres més destacades:

Finning, 2019

patricia dauder
Finning, Patricia Dauder, 2019. Imatge: Patricia Dauder

Finning agrupa 150 làmines de ceràmica. Cadascuna té una forma diferent, des d’ales fins a fulles, però, en conjunt, o de manera general, es crea una mena de gràfic o de diagrama. Cal destacar que les làmines es van fornejar mitjançant mètode de la cocció natural, mètode que carbonitza la ceràmica.

Balsa, 2012

patricia dauder
Balsa, Patricia Dauder, 2012. Imatge: Patricia Dauder

Balsa és una estructura de forma corba, i està constituïda per 400 peces de taulons de fusta acolorits amb carbó negre. Va ser elaborada específicament per a una de les sales de la galeria d’art Van der Mieden. L’obra fa referència al casc d’un vaixell i, de fet, està inspirada en els mètodes de construcció naval. Tota la cultura marítima es pot valorar plenament en aquesta creació.

Dibuix buit, 2004

patricia dauder
Dibuix buit, Patricia Dauder, 2004. Imatge: Patricia Dauder

Una pintura raspada sobre paper és la millor descripció de Dibuix buit. A partir dels anys 2000, les pintures i les escultures de Dauder es van caracteritzar per anar més enllà dels límits. Van tractar, per exemple, des d’objectes arquitectònics arruïnats i explosions, fins a agrupacions d’energia i matèria. En resum, aquesta obra va sorgir de retirar les capes superficials del paper, sobre el qual havia pintat anteriorment l’artista.

Ara ja coneixes una mica més a Patricia Dauder, una artista que ha experimentat amb diversos mitjans i que ha fet que les seves obres mostrin la realitat de forma abstracta.

Potser et pot interessar...

Deixa un comentari

Cap comentari

Encara no hi ha cap comentari en aquesta entrada.

¿Quieres ver el contenido en castellano?