Apunts d'art

Les exposicions d’art a Barcelona més destacades del 2020

Saps completar aquestes 14 frases sense fer cap barbarisme?

Barcelona és una de les ciutats amb més propostes culturals de Catalunya. Alguns dels museus més importants del món es troben a la capital catalana, que ofereix exposicions de pintura, escultura, fotografia, audiovisuals… En aquest article, t’expliquem quines són les exposicions d’art a Barcelona de les quals sentiràs més a parlar aquest 2020 i que no et pots perdre.

CTA - CAT - Text - Avantguardes

Exposicions d’art a Barcelona més destacades de 2020 

Antoni Tàpies. Certeses sentides

Fins al 16 de febrer del 2020

Fundació Tàpies

exposicions art barcelona

“Només l’experimentació quotidiana i el fet de situar-se constantment en estat d’alerta fan que, a vegades, en el moment més impensat, es produeixi el miracle que uns materials, per si sols inerts, esclafeixin a parlar amb una força expressiva que difícilment es pot comparar a cap altra cosa. Si això succeeix, l’artista haurà trobat l’adequació entre forma i contingut.” Això deia el mateix Tàpies sobre el seu art i del suport que protagonitza aquesta exposició.

Es tracta d’uns teixits sintètics que Tàpies utilitzava per a cobrir el sòl del seu estudi, tant el de Barcelona com el de Campins. L’exposició mostra dinou d’aquestes obres sobre les quals l’artista català experimentava: taques, petjades, creus, cossos, ossos… Tot per a representar l’important paper del dolor en la vida, vist des d’una perspectiva budista.

Art Sonor?

Fins al 23 de febrer del 2020

Fundació Joan Miró

exposicions art barcelona

Com s’ha sonoritzat l’art? Com es plasma el silenci? En aquesta mostra de la Fundació Joan Miró s’hi exposen pintures, dibuixos, escultures i instal·lacions que fan referència al so, a la sonoritat, al silenci, a la música… a través d’obres d’artistes com John Baldessari, John Cage o Louise Lawler.

Objectes de desig. Surrealisme i diseny 1924-2020

Del 28 de febrer al 7 de juny del 2020

CaixaForum

exposicions art barcelona

Des que el 1924 André Breton va publicar el Manifest surrealista, aquest corrent artístic es va inspirar en els objectes de la vida quotidiana per a crear art. Però, va passar també al revés? L’exposició “Objectes de desig. Surrealisme i disseny 1924-2020” demostra que sí.

Es tracta d’una mostra d’art surrealista i de la seva relació amb el disseny i els objectes de la vida quotidiana que inclou pintures, fotografies, cartells, revistes, escultures i altres suports visuals d’artistes de la talla de Salvador Dalí, Björk, Le Corbusier o Claude Cahun.

Picasso poeta

Fins a l’1 de març del 2020

Museu Picasso

exposicions art barcelona

Pablo Picasso va dir: “Al cap i a la fi, totes les arts en són una de sola. Es pot escriure una pintura amb paraules, com es poden pintar sensacions en un poema.” I és que, encara que menys coneguda, la faceta de poeta de Picasso va combinar escrits visualment molt potents amb versos molt personals.

L’exposició “Picasso poeta” mostra com, des d’aquells primers escrits en la seva joventut, la relació de Picasso i la poesia era fins i tot romàntica, i creava poemes que reflectien la seva sensibilitat davant les paraules i l’escriptura.

Monet. Experiència immersiva

Fins al 10 d’abril

IDEAL

exposicions art barcelona

“Impressió, sol naixent” és l’obra de Monet que va posar nom al moviment impressionista. Perquè l’ús que Claude Monet feia del pinzell i de la llum feia que l’espectador se submergís en les seves obres. De fet, és aquesta immersió la que ens proposen des d’IDEAL: una experiència única en la qual és possible entrar, literalment, en l’obra de Monet.

A través d’una sala amb projeccions 360º, una pantalla de 1.000 m2 i fent ús de la realitat virtual, el visitant pot fer una immersió en les creacions més representatives de Monet.

Vols saber quines altres exposicions d’art a Barcelona estaran disponibles? Estigues atent, perquè molt aviat t’explicarem quines altres mostres destacaran aquest 2020.

CTA - CAT - Post - Avantguardes

Potser et pot interessar...

Deixa un comentari

2 comentaris

Llorenç Dellares Garcia

23 juny, 2020 4:47 pm

Te abona pinta

Roser

15 agost, 2020 9:43 am

Moltes gràcies

¿Quieres ver el contenido en castellano?