Apunts d'art

Jaume Plensa, preus: maneres assequibles de gaudir de la seva obra

Saps completar aquestes 14 frases sense fer cap barbarisme?

Jaume Plensa és un artista català nascut a Barcelona el 1955, dedicat especialment a l’escultura i als gravats. Gràcies a la seva obra ha estat reconegut amb diversos premis al llarg de la seva carrera: les seves escultures estan repartides per tot el món, des de Barcelona fins a Chicago, passant per Londres, Nova York, Venècia o Bangkok. En aquest article expliquem més aspectes de la seva obra i també com es pot gaudir de la seva feina d’una manera assequible.

L’obra de Jaume Plensa

Jaume Plensa és un artista reconegut internacionalment, que ha deixat part del seu llegat artístic allà on ha viscut: Catalunya, Berlín, Anglaterra, els Estats Units… Aquest reconeixement fa que la seva obra no sigui assequible per tots els públics, ja que és un artista que es cotitza a preus força elevats.

No obstant això, és important esmentar que no tota la seva col·lecció és privada i que una part s’exposa en museus i exposicions de tot el món: tenim l’oportunitat de gaudir d’obres seves visitant des del Museu d’Art Contemporani de Barcelona o el Reina Sofia de Madrid fins a diversos museus d’Alemanya, múltiples sales dels Estats Units, etc.

Obres públiques indispensables

Per sort per als seus seguidors, Plensa ha estat sempre molt connectat amb l’obra pública:

  • Font Crown, Chicago (2004). Situada al Millennium Park.
  • Dream, Merseyside (2009). Una escultura d’un cap d’una nena meditant i que es relaciona amb la indústria del carbó de la zona.
  • Tolerance, Houston (2011). Set figures de filferro en honor a la tolerància.
  • Alchemist, Boston (2010). Instal·lada al famós MIT de Massachusetts, es tracta d’una figura feta amb números i lletres molt representativa de l’obra de Plensa.

La millor manera de gaudir de les obres de Plensa

Una de les millors maneres de gaudir de les obres de diferents autors sense haver d’invertir-hi una gran quantitat de diners o d’haver de visitar diferents ciutats del món és adquirir els llibres d’autor.

jaume plensa precios

Un exemple és l’obra Plensa/Estellés, L’Hotel París. En aquest llibre, Plensa fa un homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés i al seu llibre L’Hotel París. L’artista s’expressa amb coure, i idea unes pàgines metàl·liques on els versos d’Estellés van acompanyats de les serenes imatges de l’artista i, entrellaçades, converteixen matèria, transparència, paraula, volum i llum en una veritable obra d’art.

jaume plensa precios

Si vols més informació sobre aquesta obra inèdita, pots veure en aquest vídeo com el mateix Jaume Plensa presenta aquest gran llibre: una peça que no pot faltar en la col·lecció dels admiradors de l’artista.

Potser et pot interessar...

Deixa un comentari

Cap comentari

Encara no hi ha cap comentari en aquesta entrada.

¿Quieres ver el contenido en castellano?