El Museo Nacional del Prado es caracteritza per tenir la col·lecció de pintura espanyola més completa del món, amb obres que van des del romànic fins a Francisco de Goya. En aquest post et proposem descobrir alguns dels quadres més destacats i fascinants del Museo del Prado.
Índex de Continguts
El Museo del Prado
El Museo del Prado es va inaugurar el 1819 i és conegut per acollir, entre d’altres, obres relacionades amb la història d’Espanya. Actualment és una de les pinacoteques més importants de l’estat i del món.
Les col·leccions del Museo del Prado responen als gustos dels monarques dels segles xvi i xvii, quan el col·leccionisme pretenia reunir un gran nombre d’artistes preferits. En aquest sentit, el museu es distingeix per ser una institució cultural de pintors, alguns d’ells, representats amb més de 100 obres.
Les col·leccions diverses que s’hi poden veure pertanyen a grans artistes com:
Els quadres del Museo del Prado més destacats
Per conèixer més coses sobre aquest museu tan reconegut, comentarem cinc dels quadres més destacats del Museo del Prado. Tots ells pertanyen a la col·lecció «Obres Mestres»:
Tríptic del Jardí de les delícies, el Bosch

La tècnica del Jardí de les delícies és l’oli sobre taula de fusta de roure, i és l’obra més elaborada del pintor holandès el Bosch. Aquesta creació que, com indica el seu nom, està dividida en tres parts, tracta sobre el destí de l’ésser humà i, en línies generals, els elements més destacats de l’obra són: el paradís, el pecat, l’infern, la felicitat, la realitat i la fantasia, la sexualitat i la fragilitat.
Carles V a la batalla de Mühlberg, Ticià

Aquesta obra representa el triomf de Carles V a la batalla de Mühlberg. La tècnica que va fer servir Ticià per crear-la va ser l’oli sobre tela. El retrat mostra a Carles V com a cavaller cristià i, alhora, com a signe de poder polític.
El cavaller de la mà al pit, El Greco

Un altre dels quadres més destacats del Museo del Prado és aquesta obra. El Greco va pintar un home d’uns 30 anys d’edat, amb vestimenta de segle xvi. El més característic d’aquesta obra és la posició de la mà dreta sobre el pit, al costat del fragment d’espasa sostingut amb l’esquerra. A més a més, destaca també el rostre serè i la mirada fixa del personatge. Alguns afirmen que podria tractar-se d’un autoretrat.
Las meninas, Velázquez

La tècnica usada en aquesta obra mestra de Velázquez és l’oli sobre tela. La pintura representa la infanta Margarida, alguns personatges que la servien i, per descomptat, al rei Felip IV i Marianna d’Àustria, observant l’escena. Fins i tot, hi trobem al mateix Velázquez retratant el moment.
Amb Las Meninas, Velázquez va aconseguir crear una composició complexa i creïble alhora, que transmet vida i realitat, però que també inclou en si mateixa diversos significats. Destaca l’ús de les perspectives científica i aèria, i la multiplicació de les fonts de llum.
El 3 de maig a Madrid o «Els afusellaments», Goya

Aquesta obra de Goya reprodueix fets de la matinada del 3 de maig de 1808, quan francesos i espanyols es van enfrontar de manera sagnant amb motiu de l’alçament de la vila de Madrid contra l’exèrcit francès.
Goya va pintar dos quadres amb els fets del 2 de maig: El 2 de maig de 1808 a Madrid, o «La lluita dels mamelucs», que mostra l’atac violent dels ciutadans de Madrid contra les tropes de Murat; i aquest, El 3 de maig a Madrid o «Els afusellaments», que escenifica la represàlia de l’exèrcit francès durant la matinada de l’endemà.
Esperem que aquest post sobre els quadres més destacats del Museo del Prado t’hagi desvetllat més l’interès sobre el món de l’art i les meravelles que acull aquest museu tan reconegut.
Cap comentari
Encara no hi ha cap comentari en aquesta entrada.
Deixa un comentari