Apunts d'art

Coneix 7 dels pintors actuals més cotitzats

Saps completar aquestes 14 frases sense fer cap barbarisme?

Comprar i vendre obres d’art és un acte que té uns quants segles d’història. En l’actualitat, aquesta pràctica és vigent no només per a obres antigues o històriques, sinó també per a peces creades per artistes contemporanis. A continuació parlem sobre els pintors actuals més cotitzats i sobre alguna de les seves obres amb més valor al mercat de l’art.

ENC - CAT -TEXT- Quiz art contemporani

Pintors actuals més cotitzats i les seves obres

T’interessa el món de les subhastes i la compravenda d’art? Aquesta publicació és per a tu. A la llista següent presentem alguns dels artistes actuals més cotitzats:

  • Jeff Koons
  • Pierre Soulages
  • Mark Bradford
  • Yayoi Kusama
  • Wayne Thiebaud
  • Takashi Murakami
  • Banksy

Jeff Koons

El pintor i escultor estatunidenc Jeff Koons crea escultures lluents i brillants. L’estil de l’artista, mundialment conegut, és considerat art pop i, de vegades, kitsch. Amb les seves obres intenta expressar una vida de fantasia, plàcida i extravagant. La seva obra més cotitzada és Rabbit, una escultura d’acer inoxidable que representa un conill  i que es va subhastar per 91 milions de dòlars.

Pierre Soulages

El famós artista Pierre Soulages és un pintor contemporani de nacionalitat francesa que té més de 100 anys. És conegut com l’artista de les grans taques negres o l’artista de negre. És el pintor francès més cotitzat actualment, i les seves obres superen els 10 milions d’euros.

Mark Bradford

Mark Bradford és un artista californià que treballa l’abstracció i la performance. És considerat l’afroamericà viu més famós i influent dels nostres dies. Els seus quadres expressionistes busquen establir un ordre en el caos. La seva obra La terra promesa es va subhastar per 7,5 milions de dòlars.

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama és una artista contemporània japonesa que es dedica a la pintura i a l’escriptura. Ha treballat amb estils com el minimalisme o l’art pop. Els seus famosos quadres de punts i cercles ja són característics del seu estil modern i actual. El quadre Blanc núm. 28 es va vendre per 7 milions de dòlars: un de tants exemples de les seves grans obres.

Wayne Thiebaud

Aquest artista contemporani estatunidenc és conegut per les seves acolorides obres modernes, plenes d’objectes que utilitzem en el dia a dia, encara que és més reconegut pels seus quadres de pastissos, dolços o gelats. Entre els estils que treballa hi trobem l’art pop i el nou realisme. Es tracta d’un artista amb molt d’èxit a les subhastes, amb obres venudes per més de 4 milions de dòlars.

pintors actuals méss cotitzats
Four cakes, Wayne Thiebaud, 1979. Imatge: MOMA

Takashi Murakami

Takashi Murakami és un artista contemporani japonès d’art pop. Murakami ha transformat el seu estil tradicional (pintura nihonga) en més occidental, i ha creat així un estil propi: superflat. Murakami és un dels artistes vius més influents de l’art actual. Obres com Tan tan bo s’han venut per 5 milions de dòlars.

Banksy

La curiositat per saber la verdadera identitat de Banksy encara està present entre els seus fans perquè continua sent secreta. Tot i això, les seves obres es comencen a vendre en galeries i cases de subhastes arreu del món. De fet, s’han arribat a vendre trossos de paret en els quals havia pintat Banksy, l’artista més cèlebre de l’art urbà actual. Banksy pinta els carrers denunciant la guerra, l’ocupació i els poders opressors dels estats.

Cada artista té la seva particular manera d’expressar la seva creativitat, els seus ideals, els seus principis i sentiments, que també transmeten quelcom únic a les persones que desitgen adquirir les seves obres.

ENC - CAT - POST - Quiz art contemporani

Potser et pot interessar...

Deixa un comentari

Cap comentari

Encara no hi ha cap comentari en aquesta entrada.

¿Quieres ver el contenido en castellano?