La cultura és un dels molts sectors afectats per la pandèmia de la Covid-19. El confinament i les restriccions han fet que el món de la cultura visqui un moment difícil. Tot i això, molts museus i sales d’exposicions ofereixen activitats culturals que compleixen amb tots els requisits de seguretat. Si busques una exposició a Barcelona, no deixis passar aquest post, on et mostrem les 5 exposicions a Barcelona que no pots deixar de visitar.
Índex de Continguts
Exposicions a Barcelona amb tota la seguretat
Si vols visitar una exposició a Barcelona, has de saber que els museus i les sales d’exposicions de la ciutat s’han adaptat per complir amb totes les mesures de seguretat que marquen els protocols sanitaris.
En aquest sentit, a més a més de l’obligació de fer servir mascareta i gel hidroalcohòlic, distribuït pels diferents espais, els museus han incorporat altres mesures de seguretat.
Per exemple:
- Es recomana la compra anticipada d’entrades o el pagament amb targeta si es compra al museu.
- Els aforaments s’han reduït.
- Es fan servir catifes desinfectants i mampares de metacrilat en els punts d’atenció al públic.
- Els espais es desinfecten periòdicament.
- Durant la visita la distància mínima entre persones ha de ser de 2 metres.
- D’altra banda, tot i que, per seguretat, no es poden fer servir les consignes o les audioguies, alguns museus disposen de serveis d’audioguia en línia.
Fina Miralles. Soc totes les que he sigut. Fins al 5 d’abril
Aquesta exposició, que pots visitar al MACBA fins al 5 d’abril, t’apropa a l’obra de Fina Miralles, artista conceptual les propostes de la qual van molt més enllà de les etiquetes.
Els inicis de la producció de Miralles van tenir lloc durant la dictadura de Franco, quan la censura controlava qualsevol tipus d’expressió.
La mostra planteja un recorregut per alguns dels temes tractats per Miralles, com les relacions de poder i la força del poder a les nostres vides, la condició d’inferioritat social de les dones, subjectes a estrictes codis morals durant la dictadura, i la relació transversal de la seva obra amb la natura, entre molts altres temes.
Sooooo Lazy. Elogi del malbaratament. Fins al 18 d’abril
Fins al 18 d’abril el CaixaForum acull l’exposició Sooooo Lazy. Elogi del malbaratament, comissariada per Francesco Giaveri i Beatriz Escudero. Artistes com Priscila Fernandes, Alberto Gil Casedas, Sharon Lockhardt, Ángela Ferreira o Xavier Ribas hi presenten, en diferents formats (fotografia, pintura, vídeo, escultura…), una crítica a la societat de consum segons com Georges Bataille la descrivia.
En el seu llibre, La part maleïda, Bataille resol que «malbaratament» és «l’activitat improductiva necessària per al bon viure en comú». D’aquesta manera, la mandra, mare de tots els vicis, es converteix en la protagonista d’aquesta original exposició que fa reflexionar a l’observador.

Picasso. Els quaderns. Fins al 4 d’abril
El Museo Picasso t’acosta, fins el 4 d’abril, als quaderns de dibuix de Picasso, una espècie de diari en el qual l’artista investigava i experimentava durant el seu procés creatiu. Picasso va fer servir 175 quaderns entre 1894 i 1967, dels quals el Museu Picasso en conserva 19. 17 d’aquests quaderns van ser donats per l’artista i pertanyen al període d’infància i joventut, i dos són adquisicions posteriors del museu.
Picasso va fer servir 175 quaderns entre 1894 i 1967, dels quals el Museu Picasso en conserva 19. 17 d’aquests quaderns van ser donats per l’artista i pertanyen al període d’infància i joventut, i dos són adquisicions posteriors del museu.
Els dibuixos recollits en aquests quaderns són de gran qualitat i ajuden a comprendre l’obra de Picasso. Per facilitar aquesta comprensió, els temes que hi apareixen i els que van desapareixent amb el temps, es mostren al costat d’obres que els contextualitzen i posen al descobert la seva riquesa iconogràfica i estilística.

En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual. Del 13 de maig al 9 de gener de 2022
Comissariada per Antònia Maria Perelló, conservadora i cap de la Col·lecció MACBA, i Claudia Segura, conservadora d’exposicions i col·lecció, des del 13 de maig és possible gaudir de la Col·lecció Rafael Tous al MACBA.
En aquesta mostra, es reuneixen gairebé mil obres de més d’una trentena d’artistes catalans i espanyols d’art conceptual, els més destacats de les dècades 1970 i 1980.
Obres de Francesc Abad, Pere Noguera, Àngels Ribé, Fina Miralles, Jordi Benito, Carles Pujol…, són les que podrà gaudir qui visiti aquesta exposició; des dels seus diferents vessants, com la crítica política, la investigació al voltant de la matèria, el cos, la natura…
Tàpies als 30. Fins al 6 de juny
La Fundació Antoni Tàpies presenta, fins el 6 de juny, aquesta mostra sobre el període quan Antoni Tàpies era a la trentena, entre 1953 i 1963; anys en els quals va aconseguir la maduresa artística amb les anomenades pintures matèriques, caracteritzades per la densitat de les textures i l’ús de tons grisos, ocres i terrosos.
L’exposició, que reuneix obres de la Fundació, de la família i préstecs de museus i col·leccions particulars, mostra creacions que porten temps sense ser vistes o que, ja que provenen de col·leccions particulars, són desconegudes pel públic.
La mostra també inclou documentació que contextualitza l’obra de Tàpies en el moment polític, amb els inicis d’una cultura crítica, compromesa amb l’oposició al franquisme.
Si busques una exposició a Barcelona esperem que les propostes d’aquest post t’hagin interessat. Recorda que els museus t’esperen amb multitud de projectes i amb tota la seguretat del moment.
Cap comentari
Encara no hi ha cap comentari en aquesta entrada.
Deixa un comentari