GRANS OBRES DE L’ENCICLOPÈDIA CATALANA

Subirachs – Llull

Subirachs Llull
Escultura Subirachs Llull

2016, Any Llull
Commemoració del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull


Un dels seus grans referents intel.lectuals i espirituals fou Ramon Llull, sens dubte un dels filòsofs medieval més universals. I precisament, l’any 2016, 700è aniversari de la mort del filòsof, teòleg i escriptor, ha estat declarat Any Llull (Palma 1232-1316).  
Amb aquest motiu, Enciclopèdia Catalana vol ser present en l’homenatge que el país ret a un dels catalans més universals de la història. És per això que, per primera vegada, oferim una reproducció en bronze d’una obra de Josep Maria Subirachs del 1981, dedicada a Ramon Llull i la seva Escala de l’Enteniment.

Subirachs – Llull
Edició de 999 exemplars numerats i certificats
El projecte editorial inclou:

 • L’escultura Llull
  Realitzada en resina i banyada en bronze.
  Mida: 16,4 cm d’alçada x 35,5 cm d’amplada x 9,1 cm de profunditat.
  El model original de l’escultura es conserva a l’Espai Subirachs.
 • Un llibre d’estudi sobre l’escultor: Subirachs
     Subirachs, trajectòria i llenguatge, per Judit Subirachs-Burgaya
     Subirachs, obra pública, per Francesc Fontbona
     Subirachs, artista polifacètic, per Daniel Giralt-Miracle
  Format: 25×35 cm; 180 pàgines; 110 il·lustracions.
 •  Caixa de fusta gravada amb la signatura de l’escultor i el títol de l’obra.
  Mides: 48x31x21 cm

El vincle de Subirachs amb Llull

Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927 -2014) va ser un dels escultors contemporanis de més prestigi internacional de la segona meitat del segle XX. Múltiples guardons i reconeixements i la presència de la seva obra en nombrosos museus i espais públics de ciutats de tot el món, i principalment, com és lògic, de Barcelona. Participà en una gran quantitat d’exposicions tant col·lectives com individuals, a museus i galeries públiques i privades.

L’anomenada “Escala de l’Enteniment” (Déu, Àngel, Cel, Home, Bèstia, Planta, Flama, Pedra) va ser un dels temes lul.lians que més van interessar l’escultor. Composta de vuit graons, cadascun simbolitza una de les creacions: pedra, flama, planta, bèstia, home, cel, àngels, Déu. Les tres primeres pertanyen al món material, mentre que les tres darreres formen part del món intel·lectual. L’home participa de tots dos mons, dualitat que el fa viciós i virtuós a la vegada. La tria que en faci el rebaixarà als graons inferiors o l’acostarà als superiors.

Per a més informació cliqueu aquí.